Kaybolan yabancı öğrencilerden haber geldi!

Antalya’da 3 yabancı öğrenciyi arama çalışmalarından sevindirici haber geldi.

Kaybolan yabancı öğrencilerden haber geldi!

Havadan arama çalışmalarını sürdüren helikoptere bugün saat 14.30 sıralarında kırmızı bir tişört sallamaları üzerine fark edilen öğrencilerin yeri tespit edildi. 

3 yabancı öğrencinin göynük Kanyonu, Sarıçınar ve Koyunçukuru mevkileri arasındaki üçgende oldukları tüm ekiplere iletildi. 

Öğrencileri arama çalışmalarına aralarında enduro motosiklet kulüplerinin üyeleri ve vatandaşların da bulunduğu 137 kişilik bir ekibin katıldığı bildirildi.

‘Helikopteri gördük ama o bizi  görmedi’

Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Göynük Mahallesi Likya Yolu’nda doğa yürüyüşü yapan bir İngiliz ve iki Hollanda vatandaşının arama çalışmaları sırasında, saat 11.38’de 112 Acil Çağrı Servisi’ni arayan bir kişinin “Arama helikopteri gördük ama o bizi görmedi” şeklinde bilgi verdiğini, bilgi verenin kaybolanlardan biri olduğunu düşündüklerini söyledi.

Telefon eden şahıs ile daha önce kaybolduklarını 112 Acil Çağrı Servisi’ne bildirim yapan kişinin aynı ses tonuna sahip olduğunu belirten Cevheroğlu, “Bu nedenle kaybolan turistlerin sağ olduklarını düşünüyoruz. Helikopter, bildirim yapılmadan 10 dakika önce geçtiği koordinatlarda yeniden arama yaptı. Antalya Valisi Muammer Türker’in talimatıyla ikinci helikopter de arama çalışmalarına katıldı” diye konuştu.

Cevheroğlu, arazide arama yapan İlçe Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesinin arama kurtarma ekiplerinin de belirlenen koordinatlara yönlendirildiğini aktararak, çok ciddi bir şekilde arama alanını daralttıklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X