Kayıp kızların annelerinin umutlu bekleyişi

Antalya’nın Alanya İlçesi’ne bağlı Mahmutlar Mahallesi’nde kimseye haber vermeden evden çıkan 18 yaşındaki Bengisu Say ile 19 yaşındaki arkadaşı Seda Akkuş’tan 1.5 yıldan bu yana haber alınamadı.

Kayıp kızların annelerinin umutlu bekleyişi

Ankara’nın Sincan İlçesi’nde ise 4 yıl önce 14 yaşındayken ablası Şerife Bekçi’ye YGS formu almak için çıktığı eve bir daha dönmeyen Melike’nin annesi Fatma Toyguncu da ölü ya da sağ kızından haber bekliyor. Üç anne de kızlarının bulunması için devletin yardım etmesini bekliyor.

Ailenin tek çocuğu Bengisu Say’ın annesi 48 yaşındaki Gül Şın, 17 yıl önce boşandığı eşinin evlendiğini, kızı ile birlikte yaşadıklarını söyledi. Kızı Bengisu’dan 1.5 yıl önce kaybolduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bengisu, arkadaşı Seda ile birlikte, madde bağımlısı M.Ş. ile buluşmuş. İkisinden de 1.5 yıldır haber alamıyoruz, hayatlarından endişe ediyoruz. Sağlığım bozuldu, ağır ilaçlar kullanıp, psikolojik tedavi görüyorum. Savcılık, ‘Ne olduysa o gece oldu’ diyor. Bir anne olarak 18 yaşındaki kızımın yaşayıp yaşamadığını bilememenin acısını yaşıyorum. Kızımın hayatta olduğunu bileyim, başka hiçbir şey istemiyorum. Kızımın bulunması için yetkililerden yardım bekliyorum. Kızımı dünya gözüyle bir kez olsun göreyim yeter. Özellikle Anneler Günü ve Kadınlar Günü’nde kararan dünya üzerime çöküyor. Ölmeden kızımı bir kez olsun görsem yeter. Kızım Bengisu’nun şu an 20 yaşında olan arkadaşı Seda Akkuş’tan babası ve kardeşleri de haber alamıyor.” 

MELİKE 4 YILDIR BULUNAMIYOR

Sincan’da 4 yıl önce 14 yaşındayken evden çıkan, ancak bir daha kendisinden haber alınamayan Melike’den de haber alınamadı. Kızının ölü ya da diri bulunabilmesini isteyen ve sürekli gözyaşı döktüğünü anlatan Fatma Toyguncu, “Ablasını istediler vermedim, küçük kızımı kaçırdılar. Melike kayboldu. Geçen yıllar bana zehir oldu, dünyam karardı. Hangi kadının, annenin yüreği buna dayanır?” dedi.

Cinayetten sabıkalı olduğunu öne sürdüğü M.A.’nın kaçırdığı kızını bekar bir arkadaşının evine götürüp, bodrum katında günlerce işkenceye maruz bıraktığını iddia eden Toyguncu, “Kızımı kaçıran M.A., 6 ay sonra ‘Kişiyi hürriyetten yoksun bırakma’ ve ‘Çocuğa nitelikli cinsel istismar’ suçlamaları ile tutuklandı. Ancak bir süre sonra Denetimli Serbestlik Yasası ile tahliye edildi. 4 yıldır süren davanın 18’inci celsesinden de sonuç çıkmadı” dedi.

Fatma Toyguncu, bütün bunların sabıkalı M.A.’ya büyük kızını vermediği için olduğunu ileri sürerek “Annesi istemeye geldi, kızımın okuyacağını söyleyerek vermedim. Bunun üzerine ‘Büyük kızı alamadım, küçüğünü alacağım’ dedi. İntikam için bunu yaptılar” dedi. 

Kızının acısından kalp hastası olduğunu anlatan Toyguncu, “Evim her gün cenaze evi gibi. Benim yavrum öldürülüp, delilleri saklandı. Sağlığımız bozuldu. Yavrularımızın bulunması, kandırıp kaçırarak ortada kaybedenlerin cezalandırılması için devletten yardım eli bekliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X