Kayseri’de ‘Paralel Yapı’ operasyonu

“Paralel Devlet Yapılanması” soruşturması kapsamında gözaltına alınanlar arasında Boydak Holding CEO’su ve Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak da bulunuyor.

Kayseri’de ‘Paralel Yapı’ operasyonu

Kayseri’de “Paralel Devlet Yapılanması” soruşturması kapsamında tanınmış iş adamlarına yönelik operasyon düzenlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, “nitelikli ve örgütlü yağma” suçlamasıyla başlatılan operasyon kapsamında Boydak Holding yöneticileri ve Melikşah Üniversitesi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 11 iş adamı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

 

Polis ekipleri, belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 4 kişi ise adreslerinde bulunamadı.

 

Gözaltına alınan iş adamları arasında Boydak Holding CEO’su, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak da bulunuyor.

 

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 zanlı, sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

 

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan ancak adreslerinde bulunamayan 4 kişinin ise firar ettiğinin değerlendirildiği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X