Kazakistan Cumhurbaşkanı, Sputnik V aşısını yaptırdı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Rusya’nın yeni tip koronavirüse (COVID-19) karşı geliştirdiği “Sputnik V” aşısını yaptırdı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı, Sputnik V aşısını yaptırdı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Sözcüsü Berik Uali sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Tokayev’in aşı sonrası kendisini iyi hissettiğini söyledi.

Uali, Tokayev’in ülkede Karagandı İlaç Kompleksinde üretilen Rus aşısı Sputnik V ile aşı olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanı, tüm vatandaşlarımızı ilk fırsatta COVID-19 aşısı olmaya davet ediyor” dedi.

Aşılama süreci yavaş ilerliyor

Tokayev, daha önce ülkedeki COVID-19’a karşı aşılama sürecinin yavaş ilerlediği konusunda Sağlık Bakanı Aleksey Tsoy ile hükümeti uyarmış ve söz konusu süreci hızlandırma talimatı vermişti.

Sağlık Bakanı Aleksey Tsoy, haftalık Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda verdiği raporda, 1 Şubat’tan bu yana ülkede 194 bin 706 kişiye COVID-19 aşısının ilk dozunun uygulandığını, 72 bin 110 vatandaşın da ikinci doz aşı olduğunu bildirmişti.

Tsoy, nisan sonuna kadar ülkeye 2 milyon doz COVID-19 aşısı getirileceğini kaydetmişti.

AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X