Kazakistan ile 1.7 milyar TL’lik anlaşma

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye ile Kazakistan arasında 1,7 milyar dolarlık anlaşma imzalandığını söyledi.

Kazakistan ile 1.7 milyar TL’lik anlaşma

Bakan Dönmez, Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye – Kazakistan Yatırım Forumu’na katıldı. Buradaki konuşmasında son dönemde Türkiye ve Kazakistan’ın inisiyatif alarak ortaya koydukları çok yönlü aktif dış politikanın küresel barışın tesisi için hayati önem taşıdığını vurgulayan Dönmez, gelişen dostluk bağlarının ekonomik ve ticari ilişkilere daha fazla yansıtılması gerektiğine inandıklarını belirtti.

Dönmez, ‘’2013 ve sonrasında düşüş eğilimine giren ticaret hacmimiz, her ne kadar 2017 yılında yüzde 23’lük bir artış gösterse de sahip olduğumuz potansiyelin oldukça altında olduğu bir gerçek. 2017 yılında 2,4 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştık. 2018’in ilk 7 ayında da geçen yılın aynı dönemine göre artış görmekteyiz.

Ancak aramızdaki bu yakınlığı ekonomik ilişkilere henüz yeterince yansıtabilmiş değiliz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde ticaret hacmimizi 5 milyar dolara, inşallah ardından da 10 milyar dolar seviyelerine çıkartmak amacındayız” dedi.

18’İ TİCARİ 22 ANLAŞMA

Kazakistan’ın Türkiye’de yaklaşık 170 milyon dolarlık yatırımı bulunduğuna işaret eden Bakan Dönmez, Türkiye’nin yatırımcılara dünyanın en cazip destek ve teşviklerini sunan ülkelerin  başında geldiğini anlattı. Dönmez, şunları kaydetti: ‘’Kazak kardeşlerimizin Türk ekonomisinin sunduğu bu fırsatlardan yararlanmasını da arzu ediyoruz.

Bu alanda daha büyük adımlar atmalı, yatırımcılarımızın önünü açmalıyız. Bu nedenle, 1992 yılında imzalanan yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması anlaşmasının güncellenmesine büyük önem atfediyoruz. Bugün burada Türkiye ve Kazakistan arasında 1,7 milyar dolarlık, 18’i ticari olmak üzere 22 anlaşmanın imzalanmasına hep birlikte tanıklık edeceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X