‘Kebapçı İskender Bursa’nın değeridir’

Bursa’nın en eski caddelerinden Ünlü Cadde, Osmangazi Belediye Meclisi’ne verilen bir önerge ile kentin en önemli markalarından biri olan ‘Kebapçı İskender Efendi Caddesi’ adını almaya hazırlanıyor.

‘Kebapçı İskender Bursa’nın değeridir’

Osmangazi Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oturumunda görüşülmesi beklenen önergenin kabul edilmesi halinde, Ünlü Cadde’nin adı ‘Kebapçı İskender Efendi Caddesi’ olarak değişecek. Öneriye Bursalılar da destek veriyor. 

“BURSA’NIN DEĞERİDİR”

Kebapçı İskender’in sahibi ve İskender Efendi’nin üçüncü kuşak torunu Yavuz İskenderoğlu, İskender’in herşeyden önce büyükatalarının ismi olduğunu belirterek, bu fikri yıllardan beri hayata geçirmeyi düşündüğünü söyledi. 
Bunun hiç aklından çıkmayan bir konu olduğunu vurgulayan İskenderoğlu, “Ülkeler tarihsel boyutlarda değerlerini koruyarak öteki kuşaklara varlıklarını aktarırlar. Markadır demiyorum. Değerdir. Bu öyle bir değerdir ki Bursa’ya mal olmuş, ulusal ve uluslararası boyutta değer kazanan bir kişinin adından bahsediyoruz” diye konuştu. 

VATANDAŞ DA OLUMLU BAKIYOR

Ünlü Cadde’nin İsminin, ‘Kebapçı İskender Efendi Caddesi’ olarak değiştirilmesine Bursalılar da olumlu bakıyor. ‘Kebapçı İskender Efendi’ isminin hem eski, hem tarihi olduğu için Ünlü Cadde’ye yakışacağını belirten vatandaşlar, bu öneriyi uygun bulduklarını söylediler. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X