Keçiören Belediye Başkanı Ak, 15 Temmuz gazilerine misafir oluyor

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ev ziyaretlerinde Etlik Mahallesinde oturan iki 15 Temmuz Gazisine konuk oldu. Ankara Kızılcahamamlı Ayşe -…

Keçiören Belediye Başkanı Ak, 15 Temmuz gazilerine misafir oluyor

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ev ziyaretlerinde Etlik Mahallesinde oturan iki 15 Temmuz Gazisine konuk oldu. Ankara Kızılcahamamlı Ayşe – Turgut Duran çiftine konuk olan Ak, Keçiören Belediyesi tarafından hazırlanan ‘İstiklal ve İstikbal Mücadelesinin Adı 15 Temmuz; Keçiören’de Vatan Mücadelesi’ kitabının kapağında fotoğrafı yer alan 3 çocuk babası Turgut Duran’a o fotoğrafın hikayesini sordu. Duran, “Genelkurmay’a gittim ve tankın üzerine çıkarak bayrağımızı sallamaya başladım, o sırada tank hareket ediyordu. Tanktan düştüm, ayak bileğim çatladı.O fotoğrafı da o esnada çekmişler, daha sonra videosuna da ulaştım” ifadesini kullandı. Büşra (9), Yusuf (14) adlarında iki çocuğu olan Duran çifti, son çocuklarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminden esinlenerek Tayyip adını vermişler. 4 aylık minik Tayyip’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerinin katıldığı programa da götüren Baba Turgut Duran, “Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum, o gün Külliyede oğlumun Cumhurbaşkanımızla fotoğrafını çektim. O gece onun çağrısıyla sokağa çıkıp cesaret ve iman gücüyle zafere ulaştık” diye konuştu. Ak da o gece tüm mazlum coğrafyaların Türkiye için dua ettiğine dikkat çekerek, “15 Temmuz’da tüm Türk- İslam coğrafyası Türkiye’nin yanındaydı, çünkü ülkemiz bölgenin umudu, mazlumların umudu. O gece Cumhurbaşkanımız liderliği ve başkomutanlığı ile hain planı bozdu, o nedenle mazlum ülkeler kendisini çok seviyor, Türkiye’nin gücüyle umutlanıyor” değerlendirmesinde bulundu. Ak daha sonra İlyas – Müzeyyen Demirci çiftinin evine konuk olarak 15 Temmuz Gazisi oğulları Yasin Demirci’yi ziyaret etti. Demirci çiftinin 4 çocuğundan biri olan Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi Yasin Demirci (20) Genelkurmay’da şarapnel parçasıyla sırtından yaralandığını şöyle anlattı: “Haberleri duyunca hemen evden çıktım, Sıhhiye’ye kadar arabayla gittim, sonra Genelkurmay’a geçtim, Genelkurmayın bahçesinde darbeciler üzerimize ateş açtı, helikopterler o esnada Meclisi bombaladılar, çimlere doğru kendimi attığımda bir acı hissettim, elimi sırtıma koyduğumda kanı gördüm, sırtımda hala o şarapnel parçası duruyor, hastane yaralılarla dolup taşmıştı, bir başka gazi ile birbirimize pansuman yaptık.” Betül (26), Büşra (25) ve Zeynep (11) adlarında 3 kızı olan Baba İlyas Demirci (55) de “Oğlumun sırtındaki şarapnel parçası akciğere saplanmış, bronşlar zarar görür diye çıkaramıyorlar. O gece o cesareti gösterdikleri için bugün vatanımızda rahat yaşıyoruz” dedi. Başkan Ak, “Milletimizin hainlere dur demesi ile işgal ve istilayı amaçlayan kirli oyunları bozuldu. Bizler de o gece sokaktaydık, Keçiören 27 şehit verdi, 11’i Genelkurmayın önünde şehit oldu. Hem şehitlerimize hem de gazilerimize şükran borçluyuz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X