Keles esnafına turizm desteği

Keles Belediyesi, ilçenin Kırsal Turizm Projesi’nde yer almak isteyen esnaftan bir grubu inceleme için Mudurnu, Göynük, Maşukiye, Sapanca, Abant bölgelerine gönderdi.

Keles esnafına turizm desteği

Keles Belediyesi tarafından organize edilen inceleme gezisi programına katılan esnaf, ziyaret ettikleri bölgelerde kırsal turizme yönelik gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. 

Geziye katılan Keles esnafı, oluşturulan turizm modeli hakkında yapılan çalışmaları uzmanlarından dinlediler. İlçe ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kırsal ve yöresel ürünlerin imalatından sergilenmesine kadar turistik yörelerdeki uygulamaları yerinde gören ve inceleyen Keles esnaf temsilcileri, Mudurnu, Göynük, Maşukiye, Sapanca, Abant’ta uygulanan turizm konsepti ile ilgili bilgi aldılar. İnceleme gezisi programına katılan esnaf, gördükleri örnek uygulamaları Keles’te tatbik edeceklerini söylediler.

KÜLTÜREL DEĞERLER YAŞATILACAK

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, “Köklü tarihi, kültürel özellikleri, coğrafi güzellikleri ve yetiştirilen tarım ürünleri ile kırsal turizm alanında güçlü bir altyapıya sahip olan Keles ilçemizin, turizmde de yeni bir alternatif olmasını hedefliyoruz” dedi.

Keles’in turizmde çok yönlü imkanlar sunabileceğini ifade eden Mehmet Teke, “Keles’in, yöresel ürünlerin servisinin ve satışının yapıldığı, kültürel değerlerin yaşatılması adına etkinliklerin düzenlendiği ve turizm alanında farklı sportif aktivitelerin gerçekleştirildiği pilot bir merkez olması, ulusal ve uluslararası turizm pazarında cazip hale gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X