Kendinizi anında mutlu etmek için uygulayabileceğiniz 3 yöntem

Güzel bir kahvaltı, lezzetli bir kahve, belki sabah sporu ya da meditasyon… Kulağa keyifli geliyor, değil mi?

Kendinizi anında mutlu etmek için uygulayabileceğiniz 3 yöntem

Güzel başlayan bir gün çoğu zaman güzel devam edeceği için, güne canlı ve enerjik bir başlangıç yapmanızı sağlayacak alışkanlıklar edinmeniz önemli. Ne var ki, her sabah birbirinin aynısı olmayabiliyor ve bazı günler diğerlerinden daha “kötü” başlayabiliyor.

Yetersiz uyku, aşırı yorgunluk ya da soğuk havalar gibi faktörler enerjinizi düşürüyor, henüz günün çok başlarında olmanıza rağmen yorgun ve bitkin hissetmenize neden oluyor olabilir. Peki bu durumda ne yapalım? Günü kayıp sayıp “gelecek maçlara” mı bakalım? Cevap tabi ki hayır.

kadin-cimler

 İşte günün akışını değiştirecek; kötü hissettiğiniz anlarda sizi bu negatif döngüden çıkarıp taze bir başlangıç yapmanızı sağlayacak 3 etkili öneri:

Şükredin

Hayatın size vermiş olduğu güzellikleri düşünmek, ruh halinizi anında değiştirebilecek bir güce sahip. Hiçbir şeyin yolunda gitmediğini düşündüğünüz anlarda kendinize şu soruyu sorun:

Hayatımda olduğu için şükrettiğim şeyler neler?

Sağlıklı olmak, aileniz, arkadaşlarınız, güzel giden ilişkiniz ya da severek yaptığınız işiniz… Listeniz uzadıkça, düşünceleriniz de negatiften pozitife doğru yol almaya başlayacak. Şükretmek farkındalığınızı artırıp hayata yeni bir gözle bakmanıza yardımcı olarak daha mutlu hissetmenizi sağlarken, kalbinize de iyi gelecek.

Hissetmek istediğiniz gibi davranın

Duygularımız, ters yönlü de çalışabilir. Kötü hissettiğiniz ve durumu tersine çevirmek istediğiniz bir anda daha mutluymuş gibi davranmak yani “mış gibi yapmak”, gerçekten de daha mutlu olmanızı sağlayabilir.

Bilimsel araştırmalara göre, 20 saniye boyunca sebepsiz olarak gülümsediğinizde, beyninizi mutlu olduğuna inandırıp daha fazla mutluluk hormonu serotonin salgılaması için teşvik ettiğinizi ve kısa süre içerisinde daha mutlu hissettiğinizi biliyor muydunuz?

Formül basit: Gülümseyin, beyninizi kandırın ve daha mutlu hissedin.
 

gulumsemek-2

İltifat edin

Daha iyi hissetmek için uygulayacağınız yöntemin yalnızca sizi daha iyi hissettirmekle kalmayıp çevrenizdekileri de mutlu etmesini mi istiyorsunuz? O halde içten bir iltifatta bulunun. Kime, nasıl iltifat edeceğinizi bilmiyorsanız, hayatınızdaki    kişilerden birinin sizi mutlu eden bir özelliğini düşünün ve bu hislerinizi o kişiyle paylaşın.

Siz iltifat ettiğinizde karşınızdaki kişi mutlu olurken, sizin de kendinizle ilgili pozitif hisleriniz artacak. Diğer yandan içten bir iltifat, karşınızdaki kişiyle aranızdaki bağı da güçlendirecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X