Kentsel dönüşümde hak sahipleri ile görüşmeler başladı

Kestel Belediyesi’nce Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili hak sahipleriyle görüşmelere başlandı.

Kentsel dönüşümde hak sahipleri ile görüşmeler başladı

OSMAN GÜNEŞ

77 dönümlük alan üzerinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmasında 350 parsel hissedarı olan 570 ilçe sakini ile Toplu Konut İdaresi yetkilileri arsında görüşmelere başlandı. Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, TOKİ yetkilileri ve görüşmeye davet edilen ilçe sakinleri ile görüş alışverişinde bulundu.

 SONA GELİNDİ…

Ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Yener Acar, “İlçemizde afet riski taşıyan bölge ilan edilen Vani Mehmet Mahallemizdeki 77 dönümlük alan üzerinde TOKİ ile yürütmüş olduğumuz çalışmalarda sona geldik.

Hazırlanan proje doğrultusunda TOKİ yetkililerince bölgede hak sahibi olan ilçe sakinlerimizle görüşmelere başlandı. TOKİ yetkililerince, arazi üzerinde bulunan tüm bina ve arsaların Bayındırlık ve İskan Bakanlığı verileri doğrultusunda tespit edilen değerlerine orantılı olarak hazırlanan teklifler, hak sahiplerine sunuluyor ve kendilerine 1 haftalık bir değerlendirme süresi veriliyor” dedi. 

SÖZLEŞME İMZALANACAK…

1 haftalık değerlendirme süresi sonunda hak sahibi verilen teklifi uygun bulup kabul ettiğinde, kendisi ile sözleşme imzalanacağını kaydeden Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, “Kısa süre içerisinde tamamlanacak olan çalışmaların sonucunda, yaklaşık bin 300 daire ve 100 dükkandan oluşan, Bursamızın doğu kapısı ilçemize yakışan bir projeyi hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X