Kerç Boğazı’ndaki faciada ölü sayısı arttı

Kerç Boğazı’nda iki gemi alev aldı, mürettabatı içinde Türkler de var. Yanan iki gemideki 14 mürettabatın hayatını kaybettiği, 12 kişinin kurtarıldığı bildirildi. Kayıp olan 6 kişi de aranıyor. Kurtarılanların 8’i Türk.

Kerç Boğazı’ndaki faciada ölü sayısı arttı

Rusya Denizcilik Ajansı tarafından Rus medyasına yapılan açıklamada, iki geminin Kerç Boğazı’nda alev aldığı, gemilerden birinde ise patlama yaşandığı kaydedildi. Olayın yakıt transferi esnasında meydana geldiği bildirildi.

Gemilerden birinde 17 diğerinde ise 14 kişinin bulunduğunun belirtildiği açıklamada, Tanzanya bayraklı gemilerde Türk ve Hintli mürettebatın olduğu aktarıldı.

00-001.jpg

Bakanlık, gemilerde bulunan 31 mürettebat içinde 16 Türk vatandaşının yanı sıra Hindistan vatandaşlarının olduğunu ve yangınla birlikte mürettebatın denize atladığını da ifade etti. 

Yanan iki gemideki 14 mürettebatın hayatını kaybettiği, 12 kişinin ise kurtarıldığı aktarıldı. Kayıp olan 6 kişi bile aranıyor. Cesedi bulunan kişilerin uyruğu hakkında henüz açıklama yapılmadı. Kurtarılanlar arasında 8 Türk olduğu bildirildi.

01-026.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X