‘Kermesler denetlensin’

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken kermeslerin esnafla haksız rekabete girdiğini, kermeslerin belli sürelerinin olması gerektiğini ve kermes için izin verilen yerlerin denetiminin ve takibinin yapılması gerektiğini ifade etti.

‘Kermesler denetlensin’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, kermeslerin denetim altına alınması gerektiğine dikkati çekti.

Son yıllarda amacının dışına çıkarak, hayırdan çok ticari amaçlı yapılan ve çevresindeki esnaf ve sanatkarın işlerinin aksamasına yol açan kermeslere belli süreler için izin verilmesi gerektiğini belirten Palandöken, “Her köşede, her boş arazide kurulan kermesler her türlü ürün çeşitliliği ile adeta AVM’ler gibi esnafla yarışır hale geldi. Hayır amacıyla iki günlük kermeslerden bahsetmiyoruz. Aylarca açık kalan, denetimsiz olarak hijyen kurallarına uyulmadan satış yapılan, halkın sağlığını hiçe sayan yerlerden söz ediyoruz. Kermeslere belli bir süre için verilmeli, sürenin bitiminde kapatılması sağlanmalı ve kapatıldığı kontrol edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Hayır amaçlı kermeslere esnafların da destek olduğuna dikkati çeken Palandöken, amacına uygun, kurallara bağlı kermeslere karşı olmadıklarını vurguladı. Kermes adı altında aylarca açık kalan, hayır işinden çok alışveriş merkezi mantığı ile çalışan yerlerin varlığına işaret eden Palandöken, bu alanlarda faaliyet gösteren lokantacı, pastacı, manifaturacı, konfeksiyoncu, bijuteri, şarküteri esnafının haksız rekabete uğradığını savundu. Bendevi Palandöken, kermeslere ve bu tür satış yapan yerlere mutlaka denetim getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Palandöken, esnaf ve sanatkarın vergisini ödediğini, kermes adı altında vergisiz satışlar yapıldığını, bu durumun haksız rekabete yol açtığını da belirterek, “Esnaf ve sanatkarımızın yaptığı üretimin hijyen standartlarına uygunluğu yetkililer tarafından devamlı kontrol ediliyor ama kermeslerde böyle bir denetimin yapılmaması halk sağlığı açısından da sakınca yaratmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, TESK olarak, kermeslere çekidüzen verilmesini istediklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X