Kerry`den flaş Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kobani`deki Kürt güçlere havadan silah atılmasının, ülkesinin politikasında bir değişiklik anlamına gelmediğini söyledi. Kerry, `Havadan yardım krize anlık bir müdahaleydi` dedi.

Kerry`den flaş Türkiye açıklaması
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, Kobani’ye silah yardımının, ülkesinin politikasında bir değişiklik anlamına gelmediğini Türkiye’ye ilettiği belirtildi.
 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Endonezya ziyaretinde ABD ordusunun Kobani’ye havadan silah yardımında bulunmasını değerlendirdi.
 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, “Türk yetkililerle konuştuk. Ben ve Başkan, bu adımın ABD’nin politikasında bir değişiklik anlamına gelmeyeceğini çok net bir şekilde belirttik. Bu krize anlık bir müdahaleydi” dedi.
 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, “IŞİD’e karşı savaşanlara sırtımızı dönemezdik” şeklinde de konuştu.
 
Terör örgütü PKK ile yakın bağları bulunan YPG güçlerine yardım için Türkiye’nin Kobani’ye koridor açması talep edilmişti. Ancak Türkiye bu talebi reddetmişti.
 
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi de, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Kobani’deki Kürt güçlere silah yardımı yapmak istediklerini ancak Türkiye’nin koridor açmaması nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini duyurmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X