Kestel ‘Devlet’ gün sayıyor

Bursa’nın doğusunda sağlık alanındaki ihtiyacı karşılayacak olan 125 yataklı modern hastane bir yıl dolmadan bitti. Özel hastaneyi aratmayacak olan tesis, Şubat ortalarında hizmete giriyor. 

Kestel ‘Devlet’ gün sayıyor

HATİCE DAL

Sağlık Bakanlığı tarafından Ocak ayında ihale edilen, Mart ayında ise yer teslimi yapılan Kestel Devlet Hastanesi’nin inşaatı tamamlandı. Şubat ayında kapılarını açacak olan hastanede şu an iç tefrişat yapılıyor.

HASTANENİN ÖZELLİKLERİ

6 dönüm üzerine inşa edilen 25 bin metrekare kapalı alana sahip 125 yataklı hastane, öncelikli olarak Kestel ve Şirinevler’e kadar olan bölgeye hizmet vermek üzere tasarlandı. Maliyeti 62 milyon lirayı bulan hastanede yoğun bakımlarla birlikte yatak sayısı 150’ye ulaşıyor. 

Günde 2 bin 500 kişiye çeşitli branşlarda 40 odada poliklinik hizmete vermesi beklenen hastanede 25 tek yataklı, 50 de çift yataklı  olmak üzere 75 oda bulunuyor. 6 ameliyathanesi olan hastanede ayrıca iki diş ünitesi ve diyaliz salonları da var. 

Hastanenin dışında ise 300 araçlık otoparkın yanısıra, içeride de 74 araçlık park alanı bulunuyor.  
Açılış öncesinde Kestel Devlet Hastanesini gezen İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, çalışmalar hakkında bilgi verdi.  

ÖNEMLİ BİR KONUMA SAHİP

Kestel Devlet Hastanesi’nin konumu itibari ile büyük önem arz ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, “Amacımız bu hastaneyi travma hastanesi yapmak. Anayolda olması nedeniyle trafik kazalarından kaynaklı yaralanmaları kolaylıkla ulaştırabileceğiz.

Aynı zamanda Bursaray’a olan yakınlığı nedeniyle batı yönünden de hastalar rahatlıkla ulaşabilir. Bölgenin en hızlı büyüyen ilçelerinden biri olan Kestel’e yakışır bir hastane yaptık. Bu bölgedeki hastalar Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek o hastanenin yoğun olmasına neden oluyorlardı. Artık böyle bir şeye gerek kalmayacak” dedi. 

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI    

Kestel Devlet Hastanesi’nin birçok ilde yapılan hastanelerden daha büyük bir tesis oldığunu da kaydeden Akan, “Tüm tıbbi malzemelerimiz geldi. Şubat ayı ortalarında hizmete açacağız. Hastanemiz de Kadın Doğum, Çocuk, Dahiliye, Genel Cerrahi gibi uzmanlıkların yanında Ortopedi, Nöroloji, Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Beyin Cerrahisi, Üroloji ve diğer branşlardan hekim bulundurmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Bursa sağlıkta ilk üçte yer alıyor

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, 2010 yılında Bursa’nın sağlık anlanında Türkiye’de 59 sırada olduğunu, bugün itibariyle ise ilk üçte yer aldığını dile getirdi. Önümüzdeki yıllardaki hedeflerini de açıklayan Akan, “Hedefimiz 2020 yılında tüm yatırımları bitirmek ve 2023 yılında Türkiye’nin en iyisi olmak.

Adım adım hedeflerimize doğru gidiyoruz. Daha ileri seviyede, daha nitelikli, daha hasta memnuniyetine yönelik adımlar atmaya çalışıyoruz” dedi.

Göreve geldikleri gün deprem ve yangın yönetmeliğine uymayan tüm hastaneleri yenilediklerine de vurgu yapan Akan, “Her ilçeye birer hastane yaptık.

İlk etapta o hastaneler, o ilçede yaşayanların ihtiyaçlarını karşılayacak. İleri seviyedeki hastalar için kentin doğusunda Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, batısın da ise Şehir Hastanesi yer alıyor. Bu iki hastanemiz genel hizmet hastanesi olacak” şeklinde konuştu.

Nihai hedeflerinin Bursa’yı sağlık kenti yapmak olduğunu da sözlerine ekleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Bundan sonra hiçbir hastamızı İstanbul’a göndermeyi düşünmüyoruz. Bursamızın projesi olan bütünleşik sağlık hizmetleri anlamında da sağlıklı yaşam merkezleri yapıyoruz. Su anda 8 tanesi hizmette. 7 tanesini de bu yıl hizmete açacağız” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X