Kestel ‘sağlığına’ kavuştu

Kestel Devlet Hastanesi Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in katılımıyla hizmete açıldı.

Kestel ‘sağlığına’ kavuştu

HATİCE DAL

Açılış törenin; Vali Yakup Canbolat,  AK Parti Bursa Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Cumhur İttifakı Kestel Belediye Başkan Adayı Önder Tanır ve vatandaşlar katıldı.  

“BURSA’DA SAĞLIK ÜSSÜ OLUŞTURACAĞIZ”…

Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Yardımçısı Halil Erdemir, 1.4 milyar liralık sağlık yatırımını Bursa’ya kazandırıldığını belirterek, tesisin fiziki anlamda günün ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap verebileceğini söyledi. 2002 yılından bugüne kadar yaklaşık 64 sağlık tesisini Bursa’ya kazandırdıklarının altını çizen Eldemir, “Nitelikli sağlık hizmetleri sunabilmek için bu hastaneleri en donanımlı teçhizatlarla donattık.

Bu yapılan tesisler ile milletimizin sağlıkla ilgili herhangi bir eksiği kalamayacak. Yılın ortalarında hizmete açılması planlanan Şehir Hastanesi ile birlikte Bursa’da sağlık üssü oluşturmak istiyoruz. Daha düne kadar Bursa toplam 20 ambulans ile hizmet vermeye çalışırken şu anda 114 tane ambulansı mevcut. Bizler de 14 ambulansı yaklaşık 3 ay içerisinde hizmete sunacağız. 4 çarpı 4 arazi taşıtı şeklinde dizayn edilmiş 4 ambulansımızı teslim ediyoruz” şeklinde konuştu. 

“TRAVMA HASTANESİ OLACAK”…

Vali Yakup Canbolat da, “Hükümetimizin reformları sayesinde sağlık alanında önemli mesafe katedildi. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden hekimlerimizin sayısı da her geçen gün artıyor” dedi. Sağlık İl Müdürü Özcan Akan ise, “Amacımız bu hastaneyi travma hastanesi yapmak. Anayolda olması nedeniyle trafik kazalarından kaynaklı yaralanmaları kolaylıkla ulaştırabileceğiz. Aynı zamanda Bursaray’a olan yakınlığı nedeniyle batı yönünden de hastalar rahatlıkla ulaşabilir” diye konuştu. 

 GÜNDE 2 BİN 500 KİŞİ FAYDALANACAK…

6 dönüm üzerine inşa edilen 25 bin metrekare kapalı alana sahip 125 yataklı hastane, öncelikli olarak Kestel ve Şirinevler’e kadar olan bölgeye hizmet verecek.

Maliyeti 62 milyon lirayı bulan hastanede yoğun bakımlarla birlikte yatak sayısı 150’ye ulaşıyor. Günde 2 bin 500 kişiye çeşitli branşlarda 40 odada poliklinik hizmete verecek olan hastanede 25 tek yataklı, 50 de çift yataklı olmak üzere 75 oda bulunuyor. 6 ameliyathanesi olan hastanede ayrıca iki diş ünitesi ve diyaliz salonları da yer alıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X