Kestel’de böğürtlen hasadı başladı

Kestel’in Uludağ yamaçlarında bulunan köylerde üretimi yapılan böğürtlen hasadına başlandı. Bu yıl dolu yağışı nedeniyle rekoltenin geçen yıla oranla düşüş göstereceği belirtildi.

Kestel’de böğürtlen hasadı başladı

OSMAN GÜNEŞ

Kestel Ziraat Odası Başkanı Fevzi Fırtına, ilçenin Uludağ yamacında bulunan köylerinde böğürtlen hasadına başlandığını bildirdi. 26 Haziran’da meydana gelen dolu yağışından dolayı böğürtlen üreticisinin zarar gördüğünü ifade etti.

Geçen yılki üretimin 2 bin ton olduğunu kaydeden Fırtına, bu yıl üretimde dolu yağışından dolayı düşüş göstereceğini ancak bu düşüşün sezon sonunda ortaya çıkacağını ifade etti. 

Kestel Ziraat Odası Başkanı Fevzi Fırtına, “Tüccarlar tarafından alımına başlanan Jumbo ve Cheaster çeşitleri dolu yarası olanlar 2 lira, doludan zarar görmeyenler de 4 lira arasında alıcı bulmakta.

Eski çeşitler ise 1,5 ve 2 lira arasında alıcı bulmakta. Zaten bu çeşitlerimiz de pasta sanayiinde ve dondurma sanayiinde ve içi piyasamızda taze tüketim için sevk edilmekte. Böğürtlen üretimimiz için hayırlı uğurlu bir sezon beklemekteyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X