Kestel`de dönüşüm için ilk adım atıldı

Kestel Vani Mehmet Mahallesi Namık Kemal Caddesi ve Beşevler Caddesi`ni kapsayan 72 bin 238 metrekare alanda bulunan 280 bina ve 660 adet bağımsız bölümü kapsayan alanda kentsel dönüşüm projesi tanıtıldı.

Kestel`de dönüşüm için ilk adım atıldı
OSMAN GÜNEŞ
 
Kestel Belediye Başkanı Yener Acar’ın bilgilendirme yaptığı toplantıya mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Gürel, MHP İlçe Başkanı Nuh Çil, CHP İlçe Başkanı Yıldıray Atlı ve belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Yener Acar, kentsel dönüşüm hakkında bugüne kadar yapılan çalışmaları ve yol haritasını anlattı.
 
6 KATLI BİNALAR…
 
Kentsel dönüşüm için yetkiyi aldık aldıklarını belirten Acar, yapılan ankette bölge sakinlerinin yüzde 98’inin konuya olumlu baktığını söyledi. Amaçlarının Kestel’in en eski mahallesi olana Vani Mehmet Mahallesi’nde deprem risk haritasını çıkarmak, çağdaş yaşam alanlarıyla örnek bir kent modeli oluşturmak olduğunu belirten Başkan Acar, “Kayıp olmasın diye kat artırımı yaparak 6 katlı binalar yapacağız. Hedef yaşamsal, kültürel ve sosyal ihtiyaçlara cevap veren bir kent parçası ve konut yerleşim oluşturmaktır” dedi.
 
Dönüşümlerin sancılı olduğunu ancak kaygı ve telaşa gerek olmadığını ifade eden dönüşümün hak kaybı olmadan yapılacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X