Kestel’de performans sistemine tepki

Kestel Kent Meydanı’nda bir araya gelen Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikası üyeleri ‘Öğretmen Performans Değerlendirme Sistemine’ tepki gösterdiler.

Kestel’de performans sistemine tepki

OSMAN GÜNEŞ

 

Üç sendika temsilcisinin ortak açıklamasında, “Eğitim sistemimiz kangren haline gelmiş birçok sorunu barındırmaktadır.

Bu yıl pilot uygulama olarak belirli illerde uygulanacak Performans Değerlendirme Sistemi’nin, önümüzdeki yıl tüm Türkiye’de uygulanması hedeflenmektedir. Öğretmenlerin mesleki yeterliklerini artırmak için yapılacağı söylenen bu sistem, tam tersine birçok sorunun doğmasına sebep olacaktır” denildi.

Açıklamada, “Performans değerlendirmesiyle öğretmenlerin yaptıkları işin niteliğinden çok yüksek performans üzerinden bireysel değerlendirmeye tabi tutulması, okullarda herkesin birbirinin rakibi olduğu düşüncesinin gelişmesine ve iş barışının tamamen bozulmasına neden olacaktır.

Öğretmenlik rekabetle değil dayanışma ile yapılacak bir meslektir. Deneyimlerimizle biliyoruz ki, dayanışma zümre ve okul başarısını artıran önemli etkendir. Öğretmenlerin ve tüm eğitim çalışanlarının hakları için farklı sendikalar olarak Öğretmen Performans Değerlendirme Sistemi’ne karşıyız ve uygulamadan vaz geçilmesini istiyoruz” değerlendirmesi yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X