Kılıçdaroğlu: Karamsar değilim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İznik, Orhangazi ve Gemlik ziyaretleri kapsamında Bursa’daydı.

Kılıçdaroğlu: Karamsar değilim

 Kılıçdaroğlu’nu, Yenişehir-İznik yolu üzerinde CHP Bursa Milletvekilleri ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, parti mensupları ve vatandaşlar karşıladı. 

İlk olarak İznik’te STK temsilcileri, muhtarlar, kanaat önderleri ve partililerle buluşan Kılıçdaroğlu’nun gündeminde ekonomik kriz vardı. 

“Asla karamsar değilim; eğer bu millet Kurtuluş Savaşı’nı vermişse bizim karamsarlığa kapılma hakkımız yoktur, bütün badirelerden kurtulabiliriz” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Evvelki gün sabah saat 9’da doların kuru 6 lira 37 kuruş. 1 milyon dolar parası olan hemen 6 milyon 370 bin lira yatırıp 1 milyon doları alır. Sabah yatırdı, 6 lira 37 kuruştan parasını aldı. Öğle zamanı dolar 6.54’e çıktı. Aynı kişi, hemen gidip aynı saatte 1 milyon doları sattı, karşılığında 6 milyon 540 bin TL aldı.

Geldik Merkez Bankası’nın açıkladığı tarihe, dolar 6 lira 3 kuruş. Faiz düşünce götürdü Türk lirasını sattı. 5 saatte kazandığı para 84 bin 577 dolar. Kimin aklı erer? Tefecinin aklı erer, onun işi o zaten. Şunun hesabını sizin sormanız lazım, 5 saatte 1 milyon doları olan kişiye 84 bin 577 dolar para kazanıyor.

Ben bu düzeni değiştirmeye talibim. Herkesin ürettiği, kazandığı, ranta da asla prim verilmediği, hortumcuların olmadığı bir Türkiye istiyorum. 5 saatte 84 bin dolar kazanılan sistemi savunuyorsanız devam edin. Alın teri değerli olmalı diyorsanız hep beraber düşünmemiz lazım. Türkiye’nin bu badireden kurtulması lazım” diye konuştu.

‘BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TALİBİZ’

Kılıçdaroğlu, Mart ayındaki yerel seçimlerde Bursa Büyüşehir Belediyesi’ne talip olduklarını da belirterek, “Bizim Büyükşehir Belediyelerimizin olduğu yerlerde üreticiler memnundur. İstanbullu nefes almak için ya Beşiktaş ya Beylikdüzü ya da Kartal’a gider. Bursa’da da ya Mudanya’ya ya da Nilüfer’e gider. Biz Bursa Büyükşehir’e talibiz. İnşallah Büyükşehir ile birlikte alındığı zaman Bursa’nın da İznik’in de görkemini bütün dünyaya tanıtacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X