Kılıçdaroğlu’dan Eren Erdem açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Eren Erdem’in tutukluluğunu değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Eren Erdem tam bir kumpas mağduru, hayatı FETÖ’yle mücadeleyle geçti. FETÖ’ye üye olmamakla beraber yardımla suçlanıyor. Bunun takipçisi olacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu’dan Eren Erdem açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları; 

Gazi olamayan malüllerimiz var. Gelin bunu çözelim diyoruz ama kibir ittifakı yanaşmıyor. Çünkü halkı koyun olarak görüyorlar. 

Kadro alamayan taşeron işçisi arkadaşlarımız var. Kadro köleliği ortadan kaldırmadı. Kadro verilenlere yüzde 4 zam verildi. Sen diğer işçilere ne veriyorsan buna da aynı hakkı tanımak zorundasın. 

TOKİ işçileri var aylardır haklarını alamıyorlar. Bugün haklarını aramak için gelmişler devletin şiddetiyle karşılaşmışlar. İşçi bunlar, haklarını arıyorlar, haklarını alamıyorlar. Bu dikta yönetimlerinde olur, demokrasilerde hak aramak insan hakkının gereğidir. 

2019’un ilk günlerinde Türkiye’yi yasa boğan bir olay oldu. Genç akademisyen Ceren Damar kardeşimiz bir öğrencisinin kurbanı oldu. Hak, hukuk öğreten bir kişi katledildi. Eşinin yaptığı konuşma hepimizi aydınlatacak bir konuşmadır. İyi insan olun diyor. Türkiye böyle bir sürecin içine itilmişse, oturup herkesin yeniden düşünmesi gerekiyor. 

Grup başkanvekili arkadaşlarımız bir düzenleme getirecekler, bu bir eğitim şehididir kadın cinayeti değildir, eğitim şehididir. 

Sağlık Bakanlığı yaptığı raporu gizlerken, Bülent Şık kardeşimiz bunu açıklıyor. Şu an devlet sırrını açıklamaktan yargılanıyor. Devlete bakın, vatandaş kanserli ürünleri tüketirken kimse sesini çıkarmayacak, biri bunu açıklarken yargılanacak. Allah akıl fikir versin.

Eren Erdem tam bir kumpas mağduru, hayatı FETÖ’yle mücadeleyle geçti. FETÖ’ye üye olmamakla beraber yardımla suçlanıyor. Bir gizli tanığın şikayeti üzerine dava açılıyor. Mahkeme kumpas olduğunu gördü tahliye verdi, savcı itiraz etti gece mahkeme toplandı kaçma şüphesiyle tutuklandı. Niye kaçsın, suçlu insan kaçar Eren Erdem suçlu değil ki. Bunun da takipçisi olacağız.

Emeklinin, asgari ücretlinin enflasyonuna bakalım margarin yüzde 42, kuru soğan 73 elektrik yüzde 45, okul defteri 48 sabun yüzde 68 zamlandı. Emekliye yüzde 10.19 zam verdiler. Emekli kardeşim milyonlarsınız, size hakkınızı vermeyen bu iktidarı oylarınızla cezalandırmazsanız açlığa mahkum edilirsiniz. 

Emekliye yüzde 10 veriyorlar, yeniden değerlendirmeyle devletin yaptığı zam yüzde 23.70. Emeklinin de oturup biraz düşünmesi lazım. 

Sanayici kardeşime de seslenmek isterim. Senin önündeki en temel sorun sen yarını göremiyorsun, yatırım yapamıyorsun. Yarın ne olacaksın diye bilmiyorsun bilmemekte de haklısın çünkü kimse bilmiyor. Esnaf kardeşim aldığın ürünü satıyorsun ama yerine aynı ürünü alamıyorsun. Olağanüstü zamlar var seni de gözden çıkardılar. Oy verin Türkiye uçacak diyorlardı. Doğru Türkiye uçtu ama dereden aşağıya. 

Çiftçi kardeşime de seslenmek isterim. Bir hükümet çiftçiyle ancak bu kadar dalga geçebilirler. Bu ülkeyi kuranlar çiftçinin sorunları için Ziraat Bankası’nı kurdular şimdi seni bıraktılar futbol kulüplerinin işine düştüler. Çiftçiyi kurtaran bir Ziraat Bankası duydunuz mu, sen buna uyanmayacak mısın? Bankalara borçların 100 milyarı aştı halen uyanmayacak mısın? Sen uyanıncaya kadar bu kardeşin anlatacak sana. 

Emeklilikte yaşa takılanlar sanmasınlar onları unuttuk. Onların da hakkını sonuna kadar arayacağız. Çiftçiye para ödeyeceklermiş, zaten daha önce ödenmesi gereken parayı seçim öncesi ödüyorsun. Çiftçinin hakkını ödeyeceksen alacağı olan 114 milyar lirayı ödeyeceksin. O parayı ödemediğin sürece ben senin yakanı bırakmayacağım. 

Asgari ücretli kardeşlerime seslenmek isterim 2020 lira verdiler. Yetmez bu para ama milyonlarca kişi işsizken sen iş bulduğun için şanslısın. Asgari ücretin altında aylık alanlar bir milyondan fazla. Sizin derdinizi bizim dışımızda kimse dile getirmiyor. 

Peki ne oldu da Türkiye bu hale geldi. 16 yıldır memleketi tek başına yönetiyorlar, istediği kanunu çıkarıyorlar, istediği atamayı yaptılar, istediği bütçeyi yaptılar, istediği gibi vergilendirme yapıp af çıkardı. Devletin fabrikalarını istediği gibi sattı. Seçimle gibi seçimle gelmiş Başbakanı görevden aldılar. Her istediklerini yaptılar da memleket bu hale niye geldi. Büyümesi lazımdı memleketin.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X