Kılıçdaroğlu’ndan ‘operasyon’ yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul merkezli “paralel yapı” operasyonuna ilişkin, “Mazlumun adresi ve kimliği sorulmaz. Geçmişte gazetecilere, gazetelere operasyonlar yapıldığı zaman nasıl eleştirdiysek, aynı eleştirileri bugün de yapıyoruz” de

Kılıçdaroğlu’ndan ‘operasyon’ yorumu

Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, “17 ve 25 Aralık yolsuzluklarını yeni operasyonlar yaparak kimsenin kapatamayacağını” öne sürdü.

“Söz konusu operasyonların, ortaya çıkan yolsuzlukların artık tarihe mal olduğunu” savunan Kılıçdaroğlu, “Aradan 100 yıl geçse de insanlarımız, çocuklarımız, torunlarımız, onların torunları bunları öğrenecekler. Bir hükümetin, bir devleti nasıl soyduğunu hep beraber göreceğiz. Şimdi önümüzde 17, 25 Aralık süreci var. Toplum bunu yeniden hatırlayacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, yeni operasyonlarla bunun engellenmeye çalışıldığını iddia ederek, şunları kaydetti:

“Mazlumun adresi ve kimliği sorulmaz. Geçmişte gazetecilere, gazetelere operasyonlar yapıldığı zaman nasıl eleştirdiysek, aynı eleştirileri bugün de yapıyoruz. Basın özgür olmalı, rahat, korkusuzca yazabilmeli. Hükumetin baskısı altında bu tür operasyonları gerçekleştirmek demokrasi ile bağdaşmıyor. Zaten bir dikta yönetimi var ve baskısını her gün arttırıyor ama hiç kimse korkmasın, çekinmesin. Bu ülkede CHP olduğu sürece diktatörler asla başarı sağlayamaz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X