Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna silahlı saldırı

Artvin’in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçiş güzergahında çatışma çıktı.

Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna silahlı saldırı

Artvin’in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçiş güzergahında çatışma çıktı.

 

Artvin programı kapsamında Şavşat ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

 

Bir süre sonra konvoyun geçiş güzergahında önlem alan güvenlik güçlerine ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

 

Şavşat Kaymakamlığına geldi

 

Artvin’in Şavşat ilçesinde, konvoyunun geçiş güzergahında çatışma çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat Kaymakamlığına geldi.

 

Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği esnada Yanıklı mevkisinde çıkan çatışmanın ardından Şavşat ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, önce güvenli bir yere alındı.

 

Kılıçdaroğlu, daha sonra güvenlik önlemi altında Şavşat Kaymakamlığına geldi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaymakamlığa gelişi sırasında bazı vatandaşlar kendisine “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

 

Kılıçdaroğlu’ndan açıklama

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı televizyon kanallarının canlı yayınına bağlanarak, CHP konvoyunun güzergahında meydana gelen çatışmaya ilişkin açıklamada bulundu.

 

CHP konvoyunun geçtiği sırada olumsuz bir durum yaşadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar ve bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım. Arkadaşlarımızla beraber çatışma bölgesinden çıktık. Umarım güvenlik güçleri açısından da herhangi bir can kaybı olmaz, en büyük arzumuz o. ” ifadesini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu’nun güvenlik güçleri tarafından güvenli bir bölgeye götürüldüğü öğrenildi. 

 

“Güvenli bir noktadayız”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine geçtikleri sırada yol güzergahındaki çatışma sesleri üzerine konvoyun durdurulduğunu söyledi. 

 

Bir süre araç içerisinde beklediklerini ve çatışma seslerinin devam ettiğini aktaran Torun, “Artin-Şavşat karayolunda güvenli bir yerdeyiz. Heyettekilerin sağlık durumu iyi.” dedi. 

“Koruma, bir roketli saldırganı gördüğünü söylüyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Okan Konuralp, Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıda roketatarlı bir teröristin de bulunduğunu da söyledi. Saldırı sırasında Kılıçdaroğlu’nun içinde olduğu minibüste olduğunu söyleyen Konuralp, şunları söyledi:

“Öndeki koruma konvoyundaki araçlara yönelik saldırının ardından, ben araçtan indim. Burası bir vadi, vadinin üstünde bir teröristin olduğunu görüyor koruma ekibinden arkadaşlar ve bu teröristin konvoya yönelik bir roket atmaya hazırlandığı sırada, teröriste yönelik bir ateş oluyor. 2-3 dakika sürüyor bu ateş. Koruma, bir roketli saldırganı gördüğünü söylüyor, roket atışı yapmaya hazırlandığını. O sırada bizim korumalarımız ve Artvin koruma ekibi o noktaya ateşe başlıyor” dedi.

Bu geziye yönelik bir ihbar almadıklarını, ancak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra güvenlik önlemlerinin artırıldığını kaydeden Konuralp, “Bu geziye yönelik sayın Kılıçdaroğlu’nun koruma ekibinin ve geçeceği illerde olağanüstü bir koruma tedbiri vardı. Şimdi anlıyoruz ki bu olağanüstü koruma önlemlerinin sonucu olarak en azından Genel Başkan ve ekibi bir sıkıntı doğmadan Şavşat’a ulaşmayı başardık” diye konuştu.

Okan Konuralp, Kılıçdaroğlu’nun saldırıda askerlerin yaralanmasına üzüldüğünü belirterek, “Genel Başkan programının iptal edilmemesi talimatını verdi. İçişleri Bakanı Ala’nın bilgisini verdiği helikopterin gelmesini bekliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu aynı zamanda çatışmada yaralanan askerler hakkında bilgi alıyor” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım bilgi aldı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak konvoyunun güzergahında yaşanan çatışmaya ilişkin bilgi alarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP konvoyunun çatışmaya maruz kaldığı haberinin ardından Kılıçdaroğlu’nu telefonla aradı. Erdoğan, yaşananlarla ilgili bizzat Kılıçdaroğlu’ndan bilgi aldı.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP konvoyunun Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında yaşanan çatışmayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi ile de birer telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

 

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile görüşerek bilgi aldı. 

 

“Jandarma aracımıza terörist unsurlarca ateş açılmıştır”

 

İçişleri Bakanı Ala, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırıyı gerçekleştiren örgüte ilişkin, “Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK ve onlara yönelik operasyon başladı. Orada güvenlik unsurlarımız vardı, böyle bir şey olunca hemen operasyon başladı. Orada kritik bazı unsurlar var, o tedbirler alınmıştır. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu’nu daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz.” dedi.

 

Artvin Valiliği: Ağır yaralanan jandarma er şehit oldu

 

Artvin Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanan jandarma erin, tedavi gördüğü Artvin Devlet Hastanesinde şehit olduğunu açıkladı.

 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Artvin’deki bazı programları çerçevesinde Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine seyir halindeyken, öncü jandarma ekibine silahlı saldırıda bulunulduğu belirtildi.

 

Açıklamada, saldırı neticesinde ağır yaralanan jandarma erin tedavi gördüğü Artvin Devlet Hastanesinde şehit olduğu kaydedildi.

 

“Saldırıyı lanetliyorum”

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırı nedeniyle Kılıçdaroğlu ve CHP’ye geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçiş güzergahında meydana gelen saldırıyı lanetliyorum. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, konvoyda yer alanlara ve tüm CHP’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” paylaşımında bulundu.

 

“Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz”

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırı hakkında, “Bu hain darbe girişiminden sonra Türkiye’deki tablodan rahatsız olanlar var. Darbecilerin de şu anda Türkiye’yi hedef alan teröristlerin de amacı bu birlik beraberliği bozmak. Sebebi ne olursa olsun Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Ne teröre karşı dik duruşunu gösteren siyasi partilerimiz ne de bizler tutumumuzu değiştirmeyiz ve bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu. 

 

“Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarına geçmiş olsun”

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından CHP konvoyunun Artvin’in Şavşat ilçesinde uğradığı saldırıya ilişkin paylaşımda bulundu. 

 

Saldırıyı lanetleyen Bozdağ, şunları kaydetti:

 

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin araçlarıyla seyir halindeyken yapılan terör saldırısını, yapanları ve yaptıranları lanetliyorum. Terör saldırısında şehit olan askerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, arkadaşlarına ve CHP’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X