Kim der ki 315 milyar Euro borcu var

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkeyi ekonomik darboğazdan çıkarma görevini Maliye Bakanı Yanis Varufakis’e verdi.

Kim der ki 315 milyar Euro borcu var

Son olarak dün İngiltere Maliye Bakanı George Osborne’la görüşen Yunanistan Maliye Bakanı Varufakis görüşmeye siyah deri palto, parlak mavi gömlekle geldi.

AB ve IMF’ye 315 milyar euro borcu olan Yunan Bakan Varufakis, mevkidaşı Osborne’le görüşmesinde rahat tavırlarıyla dikkat çekti.

KRAVATSIZ VE DERİ PALTOLU

NTV’nin haberine göre İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Yunan mevkidaşını kapıda karşıladı. İngiliz bakan takım elbiseliydi. Yunan bakan ise spor giyinmişti. İki bakan içerde Yunanistan’ın borçunun yapılandırılmasını görüşürken de, Çipras’ın göreve getirdiği Varufakis’in rahat tavırlarıyla dikkat çekti.

AYAĞINI BAKANA UZATTI

İngiltere Maliye Bakanı Osborne koltukta saygılı bir şekilde otururken, mevkidaşı Varufakis bacak bacak üstüne atarak konuşmayı tercih etti. Yunanlı bakanın ayağını İngiliz bakana doğru uzatması da dikkat çekti. Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, İngiliz mevkidaşı George Osborne’la görüşmesi sonrası İngiliz Financial Times gazetesine de bir demeç verdi.

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis borç affında ısrar etmeyeceklerini açıkladı.

Borçların ödenmesinin uzun bir zaman dilimine yayılmasını isteyen Yunan Bakan Varufakis, uluslararası kreditörlerin elindeki tahvilleri yeni tahvillerle takas etmeyi önerdi.

Yunanistan Maliye Bakanı Varufakis, “Ülkede vergi borcu olan ‘süper zenginler’in ise üzerine kararlılıkla gidileceğini” söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X