Kim, gizli nükleer silahını ortaya çıkardı

Bundan sadece birkaç yıl önce ABD ile savaşın eşiğinden dönen fakat daha sonra ekonomik ve diplomatik hamlelerle yumuşama sinyali veren Kuzey Kore, yine dünyayı tedirgin etti… 

Kim, gizli nükleer silahını ortaya çıkardı

Geçen ay ABD Başkanı Donald Trump ile Güney Kore-Kuzey Kore sınırında bir araya gelen ve samimi görüntüler veren Kim Jong-un dün gece balistik füze fırlatabilen ve daha önce hiç görülmeyen bir denizaltının yapım aşamasını denetledi.

Kendisine yakın kurmayları ile denizaltını gezen ve denetimde bulunan Kim Jong-un bir açıklama yapmaması, “Dünyaya sessizce gözdağı mı veriyor” sorusunu akıllara getirdi. Devlet televizyonu tarafından yapılan açıklamada denizaltının Japon Denizi’ne konuşlandırılacağı belirtildi.

Kim Jong-un’un denizaltı projesine büyük önem verdiği belirtilirken, yapım sürecinden çok memnun kaldığı aktarıldı. Denizaltı konusunda büyük umutları olduğu dile getirilirken, denizaltının balistik füze fırlatabildiği tahmin ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X