Kimsesizlere sıcak yuva

Osmangazi Belediyesi Bursa’nın ilk ‘Kimsesizler Evi’ni şehre kazandırmak için gün sayıyor.

Kimsesizlere sıcak yuva

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kaba inşaatı tamamlanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kimsesizler Evi’nin mart ayında hizmete açılacağını söyledi. 

Sakarya Mahallesi’nde geçtiğimiz haziran ayında temeli atılan ‘Kimsesizler Evi’ inşaatını Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu ile birlikte gezen Başkan Dündar, “Kimsesiz vatandaşlarıma sahip çıkmak adına inşa ettiğimiz Kimsesizler Evi’ni hizmete açmak için gün sayıyoruz. Bu tesis kimsesiz vatandaşlarımıza sıcak bir yuva olacak. İçerisinde banyo ve tuvaletlerin bulunduğu son derece modern odalarda barınacak olan kimsesiz vatandaşlarımız, tesis bünyesindeki aş evinde de gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecekler” dedi.

İnsan odaklı çalışan bir belediye olduklarını ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kimsesizler Evi’nin de bu anlayışla hayata geçirdikleri bir proje olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Gençlerimizden yaşlılarımıza, çocuklarımızdan kadınlarımıza ve engellilerimize kadar herkesin hayatını kolaylaştıracak projeler üretiyoruz. Kimsesiz vatandaşlarımızı sıcak bir yuvaya kavuşturmak ve karınlarını doyurmak maksadıyla Osmangazi Kaymakamlığı ile birlikte başlattığımız Kimsesizler Evi projemizde de sona yaklaştık. Mart ayında hizmete açacağımız tesisin şimdiden Bursa’ya ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bursa’da bir ilk olacak olan Kimsesizler Evi, Sakarya Mahallesi’nde 170 metrekare alan üzerine toplam 900 metrekare kapalı alan olarak inşa ediliyor. 4 kattan oluşacak Kimsesizler Evi’nin zemin katında ve asma katında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışma ofisleri yer alacak. Binanın bodrum katında teknik birimler, 1-2 ve 3’üncü katlarında yatakhane, 4’üncü katında ise yemekhane olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X