Kiraz ihracatında hedef 300 milyon dolar

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EİB) Başkanı Hayrettin Uçak, bu yıl kiraz ihracatında hedefin 300 milyon dolar olduğunu söyledi.

Kiraz ihracatında hedef 300 milyon dolar

Uçak, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 2018 yılında yaş meyve sebze ihracatının 2,3 milyar dolar olduğunu belirterek, ”Bu rakamda kirazın payı 162 milyon dolardır. İnşallah bundan sonra Çin’e de girmeyi planlıyoruz. Bu konuyu Tarım ve Orman Bakanımızla da sürekli istişare ediyoruz. Çin’de kirazın çok değerli ve kıymetli, ikramlık bir ürün olduğunu biliyoruz. Çin pazarına gireceğiz. 76 bin ton kiraz ihracatımızı, 100 bin tona çıkarmayı planlıyoruz. 162 milyon dolarlık gelirimizi de 250-300 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Tabii ki bu hava şartlarına da bağlı bir durum” dedi.

Uçak, Türkiye’nin ağırlık olarak kiraz ihracatı yaptığı ülkelerin Almanya, Rusya, Norveç, Hollanda ve Danimarka olduğuna dikkati çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X