Kırkağaç kavununda beklenti büyük

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde geçen yıl 30 bin ton civarında yetiştirilen kavunda bereketli bir sezon yaşayan çiftçiler, bu yıl yaklaşık 45 bin ton rekolte bekliyor.

Kırkağaç kavununda beklenti büyük

Çürümeye dayanıklı olması, aroması ve sert kabuğuyla diğer kavun türlerinden ayrılan ve bu özellikleriyle 2008 yılında coğrafi işaret tescili alınan Kırkağaç kavununda tohumlardaki fideler görünmeye başladı. Ekiminden hasadına kadar denetlenen tohumlar, ağustos ayının ortasından itibaren kavun verecek.

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, Kırkağaç kavununun ününün Türkiye sınırlarını aştığını söyledi. Geçen yıl kavunun çiftçiye iyi bir getiri sağladığını ve bunun sonucunda da bu yıl üretim alanlarının arttığına dikkati çeken Özarı, ”İlçede bu yıl 12-13 bin dekar alanda ekimin yapıldı. Geçen yıl rekolte 30 bin ton civarında gerçekleşmişti. Bu sene 15 bin ton artışla 45 bin ton rekolte bekleniyor, yani yüzde 50’ye yakın bir artış olacak” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X