Kirlenen dere isyan ettirdi

Mustafakemalpaşa’ya bağlı kırsal Adaköy ve Taşköprü Mahallelerinden geçerek Uluabat Gölü’ne karışan Küçükkara Deresi, kirli akması ve çevreye kötü kokular yayması nedeniyle bölgede yaşayanların tepkisine neden oldu.

Kirlenen dere isyan ettirdi

Dere suyunun renginin değiştiği ifade edilirken, balıklar ve diğer canlıların da telef olduğu kaydedildi. Küçükkara Deresi’ndeki kirliliğin tarımı olumsuz etkilediğinide belirten bölge sakinleri, bu kirliğe neden olanlara engel olunmasını istedi.

Bir zamanlar temiz akan Küçükkara Deresi’nden su içtiklerini, balık tuttuklarını ve yüzdüklerini belirten Adaköy Muhtarı Vefa Dizbey, derenin 2014 yılına kadar temiz olduğunu belirterek, kirliliğin Balıkesir’in Susurluk ilçesinden geldiğini kaydetti.

Dizbey, “Bu derede balık tutardık, içme suyunu buradan alırdık. Şimdi bırakın balığı, kaplumbağa ve kurbağa bile kalmadı derede. Yetkililerden bir an önce buna çözüm getirmelerini bekliyoruz. Kokudan camı, kapıyı açamıyoruz. Kokudan dolayı köy kahvesinde oturamaz hale geldik” dedi.

Taşköprü Mahallesi sakinleri de derenin fabrika atıkları nedeniyle kirlendiğini iddia ederken, geçmişte dereden su bile içildiğini ifade ederek, “Hayvanlar dereye giremeyecek kadar mağdurlar. Geçende bir leylek girdi, hayvan zor çıktı, içinden’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X