Kirletmeden üretmeliyiz

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Başkanı Abdullah Bayrak, doğal kaynakların her geçen gün tükendiğini belirterek, “Kirletmeden üretmek ana önceliğimiz ve Bursa’ya olan borcumuz” dedi.

Kirletmeden üretmeliyiz

ASLIHAN AYDIN

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) ile BOSİAD ‘Çevreci Üretim, Temiz Gelecek’ sloganıyla düzenlediği Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nın ödül töreni önceki akşam Sheraton Otel’de gerçekleştirildi. BOSİAD Başkanı Bayrak, burada yaptığı konuşmada, dünyada doğal kaynakların her geçen gün tükendiğine dikkat çekti.

Çevre sorunları ile artan bir duyarlılık oluştuğunun altını çizen Bayrak, “Bununla birlikte çevre sorunları denince akla hemen sanayi geliyor.

Çevre kirliliğine sanayinin neden olduğuna dair algı var. Bursa özelinde örnek vermek gerekirse, Nilüfer Çayı’ndaki kirliliğin nedeni sanayi olarak gözüküyor. Bu kirliliğin neden düzenli OSB’ler değil düzensiz sanayi” ifadelerini kullandı.

Bu algıyı terse çevirmek ve temiz sanayiyi mümkün kılmak için yola çıktıklarını anlatan Bayrak, “Kirletmeden üretmek ana önceliğimiz ve Bursa’ya olan borcumuz.

Bunu çocuklarımız için başarmak zorundayız” diye konuştu. BOSB Yönetim Kurulu Üyesi Sühendam Urbay ise töreni özellikle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne denk getirdiklerini söyledi.

3 KATEGORİDE ÖDÜLLER VERİLDİ

Yarışma Bursa OSB firmaları arasında 3 ana kategoride düzenlendi ve bu yıl ilk kez teşvik ödülleri verildi. ‘Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesisler’ kategorisinde İpeker, ‘Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesisler’ kategorisinde Martur, ‘İzin-lisans Muafiyeti Olan Tesisler’ kategorisinde ise Beyçelik Gestamp birincilik ödülünü aldı. Çevre teşvik ödülleri de; Çevreye Duyarlı Ürün kategorisinde PLA İplik ile Korteks Mensucat’ın, Çevreye Duyarlı Sürdürülebilir İnovasyon kategorisinde Aktaş’ın, Çevreye Duyarlı Yatırım alanında Formfleks’in oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X