Kirmastı Deresi’ne yeni düzenleme 

Mustafakemalpaşa’da Kirmastı Deresi’nin ıslah ve çevre düzenlemesi için belediyenin yapacağı rekreasyon projesine DSİ 1. Bölge Müdürlüğü de destek verecek.

Kirmastı Deresi’ne yeni düzenleme 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın davetlisi olarak Mustafakemalpaşa’yı ziyaret eden DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve DSİ personeli, ilçenin can damarı olan Kirmastı Deresi’nde incelemelerde bulundu. 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile değerlendirmelerde bulunan DSİ Müdürü Hayati Çelenk, Kirmastı Deresi’nde su akışını daha sağlıklı bir hale getirmek için belediyenin yapacağı rekreasyon projesine destek vereceklerini söyledi. Çelenk, “Kirmastı Deresi’nde DSİ tarafından yapılacak ıslah projesi ile ilgili görüşmeler yaparak yerinde incelemelerde bulunduk. Derenin ihalesini gerçekleştirerek, belediyemizin de yapacağı rekreasyon alanıyla birlikte bu suyu vatandaşlarla bütünleştirmiş olacağız” dedi. 

SOSYAL DONATI UYGULAMASI

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise bölge için zenginlik kaynağı olan derenin, ıslah ve rekreasyon çalışmalarının ardından sosyal donatı alanlarına kavuşturulması için gayret gösterdiklerini belirtti.

Akan suyu değerlendirmeyi, derenin görüntü kirliliğinden kurtarılarak güzelliklerinin ortaya çıkarılmasını sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Kurtulan, “Geçtiğimiz yıllarda burada su akışının daha sağlıklı hale gelmesi için DSİ ile birlikte bazı çalışmalar yürüttük. Bizim en büyük projelerimizin başında dere bölgesini halkın kullanımına açmak geliyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X