Kırsal turizmin parlayan yüzü Kestel

2018 Yılı Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Kestel Belediyesi’nce hazırlanan ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’na (BEBKA) sunulan “Bursa’da Kırsal Turizmin Parlayan Yüzü: Kestel” isimli projede imzalar atıldı.

Kırsal turizmin parlayan yüzü Kestel

OSMAN GÜNEŞ

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim’in katılımı ile imzalanan proje 12 ay süreli olarak hayata geçirilirken, projenin toplam bütçesi 528 bin 736 lira olarak belirlendi. İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Kestel’in tarihi ve turistik değerlerinin tanıtımının ülke turizmi içinde büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ise yaptığı açıklamada, “İmza altına aldığımız projemizde amacımız ilçemizin sahip olduğu tarih, kültür ve doğa turizmi potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek, ekonomik değere dönüştürmek ve kırsal alanları kalkındırmaktır.

Turizm alanında belediyemizce yapılan yatırımların daha ileri bir seviyeye taşınması için büyük önem taşıyan proje ile son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin önemli rotaları arasında yer alan Alaçam, Saitabat, Osmaniye ve Küreklidere Şelalelerimizi ülkemizin dünyaca bilinen merkez noktalarından biri haline getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X