Kırsal yatırımlara hibe desteği

Gemlik’te düzenlenen toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hayvancılık ve su ürünlerini desteklemeye yönelik ‘Hayvancılık İşletmelerine Hibe Desteği’ ile ilgili bilgiler verildi.

Kırsal yatırımlara hibe desteği

CEMAL KIRGIZ

Gemlik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün düzenlediği toplantıya, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörlüğü uzmanları Efe Beşli ve İlknur Ilgın Tezol, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Müvedded Atmaca, Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve hayvancılık sektöründe çalışan işletme temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

HAYVANCILIK İŞLETMELERİ…

Hayvancılık işletmelerinde yüzde 40 ile yüzde 70 arasında hibe desteği verileceğini vurgulayan uzmanlar, slayt gösterimli sunum yaptılar. 1 Mart’ta başlayacak başvuruların 5 Nisan tarihine kadar devam edeceğini belirten Efe Beşli, 1 milyon Euro’ya kadar hibe desteği kullanmanın mümkün olacağını vurguladı. Süt hayvancılığı, besi hayvancılığı, kanatlı eti yetiştiriciliği ve yumurta tavukçuluğunu kapsayan hibe destekli kredi için mesleki yeterlilik şartının geçerli olduğunu belirten Beşli, başvuru sahiplerinin ayrıca çiftçi kayıt sistemi ve hayvan kayıt sistemine kayıtlı olmaları gerektiğini söyledi.

YAPILACAK YATIRIMLAR…

TKDK Uzmanı İlknur Ilgın Tezol da, kırsal alanda yapılacak yatırımlara yönelik verilecek olan yüzde 55 oranındaki hibe desteği konusunda bilgiler aktardı. Mikro ve küçük işletmeleri kapsayan hibe desteğin, bitkisel üretim, arıcılık, zanaatkarlık, katma değerli ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenen enerji tesisleri sektörünü kapsadığını dile getiren Tezol, sıralama kriterleri konusunda da teknik bilgiler sundu. Söz konusu sektörlerde geçerli olan yüzde 55 oranındaki hibe desteğin 5 bin Euro ile 500 bin Euro arasındaki yatırımlar için geçerli olduğunu anlatan İlknur İlgin Tezol, ‘Bu hibe destekli kredi için başvuru sahibinin tarım dışı başka ekonomik geliri olmayan çiftçi veya çiftçi hane halkı üyeleri, kırsal alanda ikamet eden gerçek kişiler ve kırsal alanda kurulmuş veya faaliyet gösteren tüzel kişiler olmalıdır’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X