‘Kısa zamanda sonuç alacağız’

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “böcek soruşturması”na ilişkin, kısa zamanda sonuç alınacağını belirtti.

‘Kısa zamanda sonuç alacağız’

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “böcek soruşturması”na ilişkin, “Orada zaten adım adım takip edildi. Ve şu anda tutuklama kararı verildi. İadesi için de hem Dışişleri Bakanlığımız hem yasal yolların ve prosedürlerin işletilmesine başlandı. Kısa zamanda sonuç alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Erzurum’a gelen Ala, havalimanında yaptığı açıklamada, TOBB Başkanı ve ekibiyle özelde Erzurum’un, genelde de Doğu Karadeniz ve Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınmasıyla ilgili çalışma yapıldığını söyledi.

Erzurumlu iş dünyasıyla söz konusu çalışmayı paylaşacaklarını anlatan Ala, “Bundan sonraki kalkınma hamlelerimizin yoldaki işaretlerini koyacağız. Şimdiye kadar ciddi altyapı yatırımları oldu bu bölgede. Çok ciddi kalkınma hamleleri ve iş dünyasına yönelik altyapı çalışmaları gerçekleştirildi” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Almanya’da yakalanan üç kişiyle ilgili, başbakanın bir açıklaması oldu böcek soruşturmasıyla ilgili, ne söyleyeceksiniz” sorusuna karşılık Bakan Ala, “Orada zaten adım adım takip edildi. Ve şu anda tutuklama kararı verildi. İadesi için de hem Dışişleri Bakanlığımız hem yasal yollların ve prosedürlerin işletilmesine başlandı. Kısa zamanda sonuç alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Türkiye’ye iade edilecek mi sorusunu da Ala, şöyle yanıtladı: “Biz onun girişimlerini başlattık. Tabii Türkiye’ye iade edilirler. Zaten Türkiye’de mahkemelerimizde hem önce yakalanmalarıyla ilgili, sonra da tutuklanmalarıyla ilgili karar vermişlerdi. Türkiye çok ciddi gelenekleri olan büyük devletlerden birisi. Acele etmiyorsa, takip etmiyor anlamına gelmez. Dolasıyla kimin nerede hangi suç işlediğini ve nerelerde o suçların dolaştığını biliyoruz. Sırası geldiğinde uluslararası hukukun gerektirdiği, bizim hukukumuzun gerektirdiği, ikili ilişkilerimizin gerektirdiği prosedürler başlatıldı, tamamlanıyor ve iadesi sağlanacaktır.”

Hakan Fidan’ın istifası

Bakan Ala, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etmesine ilişkin, “Hayırlısı olsun” dedi.

Bir gazetecinin “Yerine kimler gelebilir?” sorusunu Ala, “Arkadaşlar ona ben bir şey diyemem, hayırlısı olsun” şeklinde yanıtladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X