Kıyamet kopacak

Washington, Tahran yönetimini çok sert bir dille ulardı. ABD Başkanı Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, İran’dan ABD’ye, vatandaşlarına veya müttefiklerine herhangi bir zarar gelmesi halinde kıyametin kopacağını söyledi.

Kıyamet kopacak

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in ABD’nin görüşme isteğini reddetmesinin ardından iki ülke arasındaki gerilim tırmanıyor. ABD’den gerilimi artıracak açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Son olarak ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton İran’ı çok sert sözlerle uyardı. New York’ta bir konferansta söz alan John Bolton İran ile ilgili, ‘Eğer müttefiklerimiz, partnerlerimiz ve vatandaşlarımıza zarar verirseniz kıyamet kopacak’ dedi. Bolton ayrıca; ‘Bu ölüm saçan rejim ve taraftarları davranışlarını değiştirmezse sonuçlarına katlanır. Bugün mesajım çok net, sizi izliyoruz ve peşinizdeyiz’diye konuştu. 

Amerikan başkanı Trump, önceki akşam BM 73. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada İran’ı ‘dünyada terörizmin önde gelen sponsoru’ olarak niteledi.

BİR TEHDİT DE AB’YE 

Bolton ayrıca İran’la iş yapmaya devam eden Avrupalı hükümetleri veya şirketleri sert bir şekilde cezalandıracağını söyledi. Bolton, Salı günü İran nükleer anlaşmasını ağır bir şekilde eleştiren bir grup tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada ‘Yaptırımlarımızın Avrupa veya başka bir kişi tarafından ihlal edilmesine izin vermeye niyetli değiliz’ dedi.

Bolton, ABD’nin nükleer anlaşma kapsamında kaldırdığı diğer yaptırımları yeniden yürürlüğe koyacağı tarih olan 4 Kasım’dan sonra, İran ile iş yapmaya devam eden herkes için “kötü sonuçlar” olacağını söyledi.

Aralarında İngiltere, Fransa ve Almanya’nın da bulunduğu çok sayıda Avrupa ülkesi, İran’la iş yapmaya devam etme niyetlerinin olduğunu açıklamıştı. Avrupa Birliği, Avrupalı şirketlerin Amerikan yaptırımlarına uymalarını yasaklayan bir yasa çıkarmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X