Kızaklarla yem bıraktılar

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan Uludağ Milli Parkı’nda yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıldı.

Kızaklarla yem bıraktılar

Kış aylarında kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde yaşanan zorlu kış şartlarından etkilenen yaban hayvanları zaman zaman yiyecek bulmakta zorluk çekiyor.

Uludağ Milli Park Müdürlüğü yemleme yaparak hayvanların hayatta kalmasını sağlıyor. Yer yer 2 metrenin üzerinde karla kaplı alanlarda yapılan yemleme çalışmalarında yaban hayvanları için saman, kuru mama ve taze meyvelerden oluşan yemler bırakılıyor.

KARA KIŞA ALDIRMADILAR…

Yıl içerisinde foto kapanla yapılan yaban hayvanı envanter çalışmalarında yaban hayvanı yoğunluğunun tespit edildiği alanlar yemleme alanı olarak seçildi. Ulaşımda zorluk yaşanan bölgelere kar motorlarıyla ulaşmaya çalışan ekipler rakımın arttığı bölgeler için ise motorlarına bağladıkları kızaklarla ulaştı.

Canları pahasına yaban hayatı için emek veren ekipler zorlu kış şartlarına aldırmadan görevlerini başarıyla tamamladı. Yemleme çalışmalarının yapıldığı noktalara takviyeler düzenli olarak kış ayları boyunca devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X