Kızgın çiftçiler traktörleriyle yolları kapattı

Fransa’da, düşük fiyatları protesto eden çiftçiler ve hayvan yetiştiricileri traktörleriyle başkent Paris’e çıkan bazı otoyolları kapattı.

Kızgın çiftçiler traktörleriyle yolları kapattı

Ülkenin batısında yer alan Bretagne bölgesinden traktörleriyle gelen çiftçiler ve hayvan yetiştiricileri, Paris’e çıkan bazı ana yolları trafiğe kapatarak tarım sektöründeki düşük fiyat politikasını protesto etti.

Ulusal Tarım İşçileri Konfederasyonunca (FNSEA) düzenlenen eylemde, bin 773 traktör Paris’e ulaştırıldı. 4 bin tarım çalışanı da otobüslerle Fransa’nın dört bir yanından kente geldi.

Protestocuları temsilen 100 kişilik bir heyet, bugün Ulusal Meclise giderek konuyu masaya yatıracak. Yol kapatma eyleminden sonra şehrin sembol meydanlarından Nation Meydanı’nda da bir basın açıklaması yapılacak.

Tarım işçileri ve hayvan yetiştiricileri, süt ile et ürünlerindeki düşük fiyatlardan şikayetçi ve bunun gerekçesini de sektörde yerli ürünlerin tercih edilmemesine bağlıyor.

İşçiler geçtiğimiz aydan bu yana Fransa’nın çeşitli bölgelerinde günlerce süren yol kapatma eylemleri yaptı ve hükümetin fiyat ayarlaması yapmasını istedi.

Hükümet ise tarım işçileri ve hayvan yetiştiricilerine 600 milyon avro destek vermeye karar verdi. Ancak rakam sendikalar tarafından yetersiz bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X