Kızılay da Gürkan güven tazeledi

2018 yılında Türk Kızılayı Bursa Şubesinin Başkanlığına atanan Davut Gürkan, tek liste olarak girdiği kongrede yeniden başkan seçildi.

Kızılay da Gürkan güven tazeledi

HATİCE DAL

Oy kullanan 208 delegenin 140’nın oyunu alan Gürkan’ın 11 kişilik yönetim kurulu Mürsel Durmaz, Osman Nuri Koçdemir, Özcan Susmaz, Ahmet Emin Yılmaz, Murat Tutanç, Nesrin Demirkan, Kevser Öztürk, Numan Çakır, Cemile Haki ve Mustafa Cengiz Güven’den oluştu. 

Merinos AKKM’de düzenlenen olağan kongreye Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve yönetim kurulu üyeleri, İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Bursa Milletvekilleri, bürokratlar ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. 

NEREDE ACI VARSA KIZILAY ORADA

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, 2018 yılında 40’ı aşkın ülkede 23 milyon insana yardım eli uzattıklarını açıkladı.

Türk Kızılayı Bursa Şubesi’nin Olağan Genel Kuruluna katılmak üzere Bursa’ya gelen Kınık, yaptığı konuşmada, “Nerde bir acı varsa onu dindirmeye gayret eden çok sayıda vazifeye sahip bir kuruluşuz. Merhamet çınarını her daim yeşil tutmaya çalışıyoruz. Bugün Türkiye dünyanın en çok insani yardım yapan ülkesi konumunda. 4,5 milyona yakın 70 farklı mültecisi ilede dünyanın en merhametli ensar ülkesidir” dedi.

Bursa ışık saçıyor” 

Kızılay olarak 2 milyon mülteciye koruma sağladıklarını da dile getiren Kınık, “400 bin çocuğumuzuza  öğrenim bursu veriyoruz. Milletimizin bağışları ile ayakta durduğumuz için olabildiğince hesap verilebilir ve şeffaf olmaya çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız anlaşma kapsamında 18 milyon talebemize Kızılay eğitimi ve güvenlik eğitimi müfredatı vereceğiz. Hedef 2 milyon eğitilmiş Kızılay gönüllüsü” açıklamalarında bulundu. 

Yeni dönemde dezavantajlı gruplara yönelik daha fazla proje geliştireceklerini de vurgulayan Kınık, “ Önümüzdeki dönemler hedeflerimizi yükselttiğimiz dönemler olacaktır. 2015 yılından itibaren bütçemizi 7 kat arttırdık. Bursa’nın gücü ve merhameti hem medeniyetimize hemde dünyaya ışık saçmaya devam edecektir” şeklinde konuştu. 

BURSA TÜRKİYE’DE 1. SIRADA

Türk Kızılayı Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan da, ‘Bursa Şubesi, koordineli çalışmaları ile Genel Merkezimize bağlı en önemli birimlerimizden. Bir diğeri ise Güney Marmara Kan Bölge Müdürlüğümüz oldu. 130 civarındaki personelle, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da bulunan ve fakültemiz hariç 69 hastanenin yüzde 99’luk bir oranla kan ihtiyacını karşılamaktadır.

Bu oranla Türkiye’de 1.sıradayız. 2017 yılında 3 bin 71 aileye, 2018 yılında ise 5 bin 81 aileye ulaştık. 2017 yılında 12 bin 700 kişiye, 2018 yılında 20 bin 324 kişiye destek olunarak, Kızılay’ın misyonuna uygun sosyal yardım faaliyetlerini yerine getirdik.

Bursa ilinde 4 mobil kan bağış aracımız ile hizmet vermekteyiz. Türkiye’deki 30 merkezden bir tanesi olan İlkyardım ve eğitim merkezimizde; ilk yardım eğitimleri, evde hasta yaşlı bakımı eğitimleri, ilk yardım eğitici eğitimleri veriliyor. Genel merkeze bağlı toplum merkezimizde ise 23 personelle gerçekleştirdikleri faaliyetlerle 40 binden fazla kişiye ulaşarak hizmet vermişlerdir’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X