Kızılay ‘Pazar’a iniyor

Kızılay Osmangazi Şubesi ile Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile1 0 veya 15 öğrenci, semt pazarlarında yaşlı ve engellilerin pazar çantalarını taşıyarak onlara yardımcı olacaklar.

Kızılay ‘Pazar’a iniyor

Kızılay Osmangazi Şubesi ile Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile; pilot okul olarak belirlenen BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi ve Mihraplı Abdülkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan 10 veya 15 öğrenci, semt pazarlarında yaşlı ve engellilerin pazar çantalarını taşıyarak onlara yardımcı olacaklar. Protokol törenine; Kızılay Osmangazi Şube Başkanı Halil Atalay ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ile birlikte, proje için seçilmiş pilot okulların idarecileri ve Kızılay Osmangazi Şubesi Gençlik Kolları üyeleri katıldı.

“FARKINDALIK OLUŞTURACAĞIZ”…

Protokol töreninde konuşan Kızılay Osmangazi Şube Başkanı Halil Atalay, “Bu proje, mahallelerimizde, lisede okuyan gençlerimizle birlikte, kardeşlik ruhunun ve iyiliğin gelişmesi noktasında önemli bir zemin hazırlayacak. Belirlenen 2 pilot okuldan seçilecek 10 veya 15 öğrenci, okulların bulunduğu mahallenin pazarında yaşlı ve engellilerimizin pazar çantalarını taşıyacaklar. Böylece hem Kızılay’ın varlığını hissettireceğiz hem de bir farkındalık oluşturacağız. Ayrıca bu etkinlik, gençlerimizde, bir iyilik yapma ve bunu yayma anlamında bir bilinç oluşturacaktır” dedi. 

“EĞİTİM SÜREÇ GEREKTİREN BİR KONU”…

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer de, imzalanan protokolün öğrencilerimize hayırseverlik, empati kurma, fedakarlık ve toplumsal değerlere katkı anlamında bir çok özellik kazandıracağını ve aynı zamanda bireylerin bir arada topluma duyarlı bir biçimde hareket etme sorumluluğu kazandıracağını söyledi. Eğitimin süreç gerektiren bir konu olduğuna dikkat çeken Çokgezer, “Bu tip etkinlikler de eğitimin bir parçasıdır. Bizler de böylece gençlerimizin öğretimlerinin yanında eğitimlerine de katkı sağlamış olacağız” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X