Kızılay’a kurban bağışı başladı

Kurban Bayramı dolayısıyla vekaletle kurban kesim kampanyası düzenleyen Kızılay 2007 yılından beri devam ettirdiği geleneği bu yıl da ‘Kurban’ın bereketini yıl boyunca yaşatıyorsan hilal olsun Türkiye’ sloganıyla sürdürecek.

Kızılay’a kurban bağışı başladı

DERYA DEMİR PINAR

Kurban kesimi için Kızılay’a vekalet vermek isteyenler yurt dışı için 850, yurt içi için de 725 lira ödeyecekler. 
Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan, Kızılay’a yapılan kurban bağışında Bursa’nın 2. sırada geldiğini söyledi. Başkan Gürkan, ‘Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz kurban bağış kampanyamızda Türkiye çapında şubelerimiz arasında Bursa olarak ikinci şube olmuştuk. Bu yıl ki kurban bağış kampanyamızda gücümüzü Bursa’mızın merhamet ve yardımlaşma duygusundan alarak çalışmalarımızı yürüteceğiz.

Bağış yapmak isteyen hayırseverlerimiz gönül rahatlığıyla kurban vekaletlerini Türk Kızılay’a verebilir. Bu sene hayırseverlerimiz yurtiçi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 850 lira, yurdışı vekalet bedeli için 725 lira ödeyecekler. Kurban ibadetlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını isteyen vatandaşlarımız vekaletlerini bağışlarken resmi sitemiz üzerinden ya da vekalet kabul merkezlerimize giderek işlemlerini gerçekleştirebilirler” diye konuştu. 

Gürkan, kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın konserve haline getirilececeğini, konservelerin 800 gramlık, 5 ve 10 kilogramlık kutulara konularak 51 ülkede ihitiyaç sahiplerine dağıtımını yapılacağını da sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X