‘Kızılay’ın iyilik hareketi devam edecek’

Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan ve yönetim kurulu üyeleri Olay Medya’yı ziyaret ederek, çalışmaları ve yeni dönemdeki hedefleri hakkında bilgi verdi.

‘Kızılay’ın iyilik hareketi devam edecek’

HATİCE DAL

Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan ve yönetim kurulu üyeleri Olay Medya’yı ziyaret ederek, çalışmaları ve yeni dönemdeki hedefleri hakkında bilgi verdi. 150 yıldan beri Türk halkının destekleri ile ayakta duran Kızılay’ın kendilerini yüklediği sorumluğun farkında olduklarını kaydeden Gürkan, Türk Kızılay’ı denildiğinde akla ilk olarak afetlerin geldiğini ancak birçok alanda faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Gürkan, “Afetlerle birlikte ilk akla gelen Kızılay, her zaman vatandaşımızın yanında iyilik hareketini devam ettirmek için gerekli gayreti göstermeye devam edecektir” dedi. 

“BURSA’YA KATKI SAĞLARIZ”

Bursa’da 4 Kasım 1911’den bu yana faaliyetlerini sürdürdüklerini ve  Kızılay olarak Bursa’ya ciddi katkı sağlayacaklarının da ifade eden Davut Gürkan, “Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan 13 aşevinden bir tanesi şehrimizde, ayrıca kız öğrenci yurdumuz  ve kan merkezlerimiz var” diye konuştu.

Bursa’nın lokasyon itibari ile lojistiğin merkezi olması gereken bir yer olduğunu da kaydeden Gürkan, “Lojistik alanında biraz geride  kalmışız. Mevcut durumda bulunana deponun daha aktif hale gelebilmesi için genel merkezimiz tarafından çalışmalar başlatıldı” dedi.  

“BİR TELEFON KADAR YAKINIZ”

Kurban Bayramı öncesinde ‘Kurban bereketi yıl boyunca sürsün’ adıyla başlatılan kampanya ile vekaletle kurban kesimi yapıldığını da dile getiren Gürkan, “Dini vecibe olması sebebiyle kurban konusunda vatandaşlarımızın hassasiyetleri bir kat daha artıyor.

Bizlerde hiç bir şekilde akıllarda soru işareti bırakmayacak şekilde kurban ibadetinin yerine getirilmesini sağlıyoruz. Hayvanların değerlendirilebilecek bütün organlarını değerlendirerek yıl boyunca ihtiyaç sahiplerini ulaştırılıyor.

Bursa’da vekaleten kurban kestirmek isteyenler, Şehreküstü’de bulunan kurban bağış merkezine ya da Nilüfer’de bulunan Kızılay Bağış Merkezimize gelerek müracaat edebilirler. İnternet ya da telefon üzerinden de bize ulaşabilirler” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X