Kızılçam ormanında gençleştirme çalışması

Yenişehir Orman İşletme Şefliği tarafından kızılçam ormanlarında doğal gençleştirme çalışması hazırlıklarına başlandı.

Kızılçam ormanında gençleştirme çalışması

GÜRHAN ADANA

Çalışma çerçevesinde iki ayrı bölgede ömrünü tamamlayan ve büyümesi durmuş kızılçamların yerine başka kızılçamlardan sağlanan tohumlar ekileceği belirtildi

.Yenişehir Orman İşletme Şefliği ilçedeki iki ayrı bölgede gençleştirme çalışması için kolları sıvadı. Orman İşletme Şefi Mehmet Kökçıkaran, Alaylı Köyü’nde 8, Ebeköy’de ise 16 hektar olmak üzere toplam 24 hektarlık kızılçam ormanlarındaki ömrünü tamamlamış ağaçların yerine kızılçam tohumlarının ekilerek gençleştirme çalışmasının yapılacağını kaydetti.

Doğal gençleştirme çalışmalarının sürdürülebilir ormancılık çalışmaları kapsamında gerçekleştirildiğini anlatan Kökçıkaran, bu uygulamanın çeşitli yararları olduğunu ifade etti.

Doğal gençleştirmeyle yenilenen ormanlardaki devamlılığın önemine işaret eden Kökçıkaran, ‘Ayrıca, ömrünü doldurduğu için çürümeye başlayan kızılçamlar olası bir orman yangınında, genç ağaçlara göre çok daha kısa sürede tutuşup yangının yayılmasına neden olabiliyor. Böylece bu çalışmalarla olası orman yangınlarının yayılmasının da önüne geçilmiş oluyor’ dedi.

TOHUMLAR TOPLANIYOR…

Belirlenen iki ayrı bölgede eylül ayında çalışmalara başlayacaklarını anlatan Kökçıkaran, ‘Başka ormanlardaki kızılçam kozalaklarından elde ettiğimiz tohumları bu bölgelere ekeceğiz.

Dökülen tohumlara takviye amacıyla başka ormanlardan sağladığımız kozalaklardaki tohumları şimdiden çıkarıp toplamaya başladık’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X