KKTC’de coşkulu kutlama

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44’üncü yıl dönümü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen çeşitli anma törenleriyle kutlanıyor.

KKTC’de coşkulu kutlama

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri kapsamında Yavuz Çıkarma Plajı’nda toplanan binlerce Kıbrıs Türkü ‘şafak nöbeti’ tuttu.

Ayrıca temsili 50’inci Alay, o dönem olduğu gibi sahile gelip sancaklarını açarak halkla buluştu. Sahnede meşalelerin yakılmasıyla devam eden nöbete katılan binlerce kişi, 44 sene önce çıkarmanın yapıldığı sahile indi.

Daha sonra harekatta hayatını kaybeden Türk askerleri için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.Özel sahne gösterilerinin yer aldığı etkinlikte sanatçı Kıraç da konser verdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı gemilerin sahildeki halkı aydınlatmalarıyla selamladığı etkinlik, sabah ezanının sahilde okunması ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK

Barış Harekatı’nın 44’üncü yıl dönümü kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yanı sıra Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da katıldığı resmi bir tören düzenlendi.
Girne Kapısı’ndaki Atatürk Anıtı’ndaki törende KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Törende, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrakların göndere çekilmesinin sonrasında Akıncı ve Oktay anıt özel defterini imzaladı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X