Kobani savaşı

IŞİD güçleri sabah saatlerinde Kobani`nin dış mahallelerine girdi. Kentin doğu ve güneydoğu kesimlerinde kanlı çatışmalar sürüyor.

Kobani savaşı
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Kobani’ye yönelik saldırıları dün şiddetlendi. IŞİD tanklarla ilçeyi kuşattı. Düşen top mermileri sonrası dumanlar yükseldiği görüldü.
 
PKK’nın Suriye’deki silahlı kolu YPG güçleriyle savaşan IŞİD, Kobani merkezinin dış mahallerine kadar ilerledi. Aradaki mesafenin 2 kilometrenin altına indiği belirtiliyor. Kobani kent merkezinde bulunan sivillerin büyük bir çoğunluğu Türkiye’ye geçse de kent merkezinde birkaç yüz sivil kalmış durumda.
 
HAVA OPERASYONU
 
IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar sürerken ABD ve Arap ülkelerinden oluşan koalisyon güçleri de Kobani çevresindeki IŞİD hedeflerini havadan vurdu.
 
IRAK’TAN İŞİD’E ‘YARDIM’
 
Washington Times gazetesi Irak Hava Kuvvetleri yanlışlıkla IŞİD militanlarının kontrolünde bulunan bölgelere insani yardım bıraktığını iddia etti. Gıda maddeleri, içme suyu ve mühimmatlardan oluşan insani yardım, operasyonlara katılan Irak askerleri için tasarlandığı,ancak, onlar İslamcı militanlar tarafından kontrol edilen Irak’ın Anbar şehri yakınlarına bırakıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X