‘Kodlayan gelecek’ bu okulda yetişecek 

‘Kodlanan değil kodlayan bir gelecek’ sloganıyla yola çıkan Özel Teknoloji Fen Okulları’nın lise bölümü 2019-2020 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak.

‘Kodlayan gelecek’ bu okulda yetişecek 

DERYA DEMİR

Öğrencilerini ÜNİTEK programıyla üniversiteye hazırlayacak okulda, Anadolu ve Fen Lisesi bulunacak. Özlüce’de 17 bin 500 metrekare alan üzerinde 2017-2018 eğitim öğretim yılında anaokulu, ilkokul ve ortaokul olarak faaliyet gösteren Özel Teknoloji Fen Okulları, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde lise olarak da hizmet vermeye başlayacak.

Okul, öğrencilerini ÜNİTEK programıyla üniversiteye hazırlayacak. Okulun Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atış, “Anaokulu, ilkokul ve ortaokul olmak üzere bu binamızda hizmete başladık. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde Anadolu ve Fen Lisesi olarak lise kısmında da eğitimimize başlayacağız” dedi.

“HAYATA YÖN VEREN NESİL”…

Bilgiye dokunan ve hisseden eğitim anlayışı ile yola çıktıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulvahap Atış ise, “Çocuklarımız çok fazla kodlayan bir ortam içerisinde. Bu kodlanan durumdan çocuklarımızı çıkarıp, hayata yön veren ve teknolojiler geliştiren nesil için yola çıktık. Hayata dokunan ve gerekli bilgileri donatmak için laboratuvarlarımızdan kodlama derslerimize kadar her şeyin üzerinde titizlikle duruyoruz.

Dersliklerden ziyade laboratuvarlarımıza önem veriyoruz” ifadelerini kullandı. Lise Müdürü Kadir Bircan da, “Öğrencilerimizin başarılarını ödüllendirmek adına 3 seansta bursluluk sınavı düzenleyeceğiz ve yüzde 100’e varan burs imkanı vereceğiz. Katılmak isteyenler 5 Ocak tarihine kadar internet sayfamızdan başvurabilirler” dedi. 

BÜTÜN ALANLARDA TEKNOLOJİ…

Eğitim Koordinatörü Orhan Karakoç, ise, Teknoloji Fen Okulları’nda öncelikle çocuğun keşfedilmesine imkan tanıdıklarının altını çizerek, “Bu çeyrek yıllık eğitim geçmişimizi çok özgün bir şekilde değerlendirerek, geçmiş ile gelecek arasında sağlıklı köprüler kurarak eğitim veriyoruz” şeklinde konuştu.

Lise Eğitim Koordinatörü Önder Özdemir de şunları söyledi: “Her öğrencinin kendi kapasitesini yüzde 100’e yakın kullanabilmesi için hem münferit çalışmalar, hem grup çalışmaları, hem de koçluk sistemi ve rehberlik boyutuyla motivasyonunu üst seviyeye çıkaracağız.

Öğrencilerimiz masa başı eğitimle, konuları daha kolay ve sorunsuz öğrenmenin mutluluğunu yaşarken, ‘face to face’ saatlerinde öğretmenleriyle birebir çalışacaklar ve çözemedikleri soru kalmayacak. Yılların birikimiyle eğitime getireceğimiz farklı bakış açısı, yeni eğitim sistemimizle Teknoloji Fen Okulları Anadolu ve Fen Lisesi 2019-2020 eğitim yılında hizmetinizde.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X