Koku paniği

Kentin doğusunda bugün öğlen saatlerinde yayılan koku panik yarattı. Yoğun şekilde hissedilen ve vatandaşlar tarafından doğalgaz kokusu olarak sanılan koku nedeniyle Gürsu’da birçok okul tatil edildi.

Koku paniği

Öğrenciler idarecilerin uyarısıyla velileri tarafından okuldan alınırken, 20 civarında öğrenci ise ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Öğrencilerin önemli bir sıkıntı yaşamadıkları belirtildi. Gürsu ve Kestel bölgesindeki birçok işyerinde de panik yaşanırken, BURSAGAZ’ın 187 nolu hattına yüzlerce ihbar yapıldı.

 

Kokunun neden kaynaklandığıyla ilgili olarak polis ekipleri de çeşitli bölgelerde inceleme yaptı. Ancak korku ve paniğe neden olan kokunun sebebi de akşam saatlerinde ortaya çıktı. BURSAGAZ’ın Kestel şehir besleme istasyonundan, gaz şebekesine kokulandırma maddesi basılırken, kokulandırma cihazının yüksek basınç nedeniyle THT adı verilen maddeyi tahliye etmesinden kaynaklandığı anlaşıldı. Aza miktarda bile çok fazla koku yayan özelliği bulunan THT maddesinin havaya yayılan kokusunun vatandaşlar tarafından yoğun şekilde hissedildiği belirtildi. 

BURSAGAZ yetkilileri, havaya yayılan kokunun insan sağlığına hiçbir olumsuz etkisinin olmadığı gibi patlamaya neden olabilecek bir yönünün de bulunmadığını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X