Komşu kadını merdivende zorla öpünce…

Erzurum’da komşusu kadını, apartman merdiveninde zorla dudağından öptüğü gerekçesiyle 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan N.T.’ye, Yargıtay’ın kararı bozması üzerine bu kez 2.5 yıl hapis cezası verildi.

Komşu kadını merdivende zorla öpünce…

Olay 7 Haziran 2008 günü saat 14.00 sıralarında Palandöken İlçesi Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde meydana geldi. Evli 3 çocuk annesi 45 yaşındaki N.Z., sofra bezini binanın dışında silkeledikten sonra apartmanın giriş katından yukarı doğru çıkmaya başladı. Bu sıradan aynı apartmanın 4’üncü katında oturan evli 5 çocuk babası 57 yaşındaki N.T., iddiaya göre merdivenlerden hızlı bir şekilde inerken karşılaştığı komşusu N.Z.’yi duvara yaslayıp, iki eliyle yanaklarını kavrayıp dudağından öperek gitti.

Olay sonrası N.Z.’nin şikayeti üzerine N.T. hakkında 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Tutuksuz yargılanan N.T. 14 Aralık 2009 tarihinde yapılan duruşmada ’beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı’ suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

YARGITAY CEZAYI BOZDU

N.T.’nin avukatının temyiz ettiği karar, Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Yargıtay kadının dokunma, sıkma, öpme gibi ani nitelikteki, devamı bulunmayan, kesik biçimde gerçekleşen eylemden dolayı mı, yoksa olayın üçüncü kişiler tarafından duyulması nedeniyle mi ruhsal sağlığının bozulduğu yönünde Adli Tıp raporuna dayandırılarak ceza verilmesi gerektiğini belirtti. Yargıtay kararı üzerine N.Z. Adli Tıp Kurumu’nca tekrar muayene edildi. 6’ncı İhtisas Kurulu tarafından verilen raporda, N.Z.’nin ruh sağlığının olay nedeniyle etkilendiği ancak bu etkilenmenin ruh sağlını bozacak mahiyet ve derecede olmadığı vurgulandı.

17 YILLIK KOMŞULAR

Adli Tıp Kurumu kararı üzerine yeniden hakim karşısına çıkarılan N.T., böyle bir olay yaşanmadığını ileri sürdü. N.T.’nin avukatı Naci Turan da, olaydan bir gün önce müvekkilinin eşi ile mağdure arasında tartışma yaşandığını, tarafların 17 yıllık komşu olduklarını, bu süre içerisinde böyle bir hareketin olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, N.T.’yi N.Z.’ye karşı ’basit cinsel saldırı’ suçundan bu kez 2.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Avukat Naci Turan, bu kararı da temyiz ettiklerini, müvekkilinin beraat etmesi gerektiğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X