Komşu zor günler geçiriyor

Ekonomik krizdeki Yunanistan’da, hükümet, üçüncü kurtarma paketi programından çıkmayı hedeflerken, ülkede yüz binlerce kişi zor koşullarda yaşam mücadelesini sürdürüyor.

Komşu zor günler geçiriyor

Yunanistan vatandaşları, ekonomik darboğazın yanı sıra 8 yıldır devam eden kurtarma paketi programlarının getirdiği ‘kemer sıkma’ önlemleri ile gelirlerinin önemli bir kısmını kaybetmenin yüküyle boğuşurken, krizin izleri, başta başkent Atina olmak üzere ülke sokaklarında görülmeye devam ediyor.

Yunanistan İstatistik Kurumu’nun Mart 2018 verilerine göre, 11 milyon nüfuslu ülkede yaklaşık 3,8 milyon kişi yoksulluk ve sosyal dışlanmışlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Halkın yüzde 35,6’sına karşılık gelen bu oran, krizin ilk emarelerini gösterdiği 2009’da yüzde 27,6 seviyesindeydi. 

5,7 MİLYAR EURO YOLDA

Yunan Esnaf, Sanatkar ve Tüccarlar Konfederasyonu’nun (GSEVEE) 2017’deki araştırmasına göre, hane halkının yüzde 51’inin geliri emekli maaşlarına dayanıyor.

Yunanistan genelinde çoğunluğu başkent Atina’da olmak üzere yaklaşık 40 bin evsizin bulunduğu tahmin ediliyor. Atina Belediyesi’nin gerçekleştirdiği bir araştırmada, bu kişilerin yüzde 71’inin kriz döneminde evsiz kaldığı saptandı.

Ana ortağını SYRIZA’nın oluşturduğu Yunanistan hükümeti, ülkenin üçüncü kurtarma paketinden bu yılın sonunda çıkarak yeniden ayakları üzerinde durmayı hedefliyor. Bu kapsamda, 5,7 milyar Euro’luk kredi diliminin ay sonuna kadar serbest kalması planlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X