Komşusunu öldürdü! 19 yıl hapse çarptırıldı ama…

Bursa’da, 3 yıl önce evinin bahçesinde tabancayla ateş ederken komşusunu vurarak ölümüne neden olan zanlının yargılandığı davada yeni gelişme.

Komşusunu öldürdü! 19 yıl hapse çarptırıldı ama…

DHA’nın haberine göre olay, 18 Nisan 2016 tarihinde Bursa’nın Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi Gül Sokak’ta meydana geldi. İlknur Tarih (43), maganda kurşunuyla ağır yaralandı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılan Tarih, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından polis ekipleri, Tarih’in komşuları Hüseyin Acar(60) ve oğlu Fuat Acar’ı(27) gözaltına aldı. Emniyette silahı kendisinin ateşlediğini itiraf eden Fuat Acar tutuklandı. Bursa 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘bilinçli taksirle öldürme’, ‘mala zarar verme’ ve ‘ruhsatsız silah kullanma’ suçlarından hakkında 20 yıl hapis cezası istemi ile dava açılan Fuat Acar, suçu kabul etmedi, tabancasyı babasının ateşlediğini söyledi. Yargılama sürerken de adli kontrol şartı getirilerek, tahliye edildi. Fuat Acar, 17 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CEZA AZ BULUNDU

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 1. Ceza Dairesi kararı,  ‘olası kasıt’ ile verilen cezayı az bularak, bozdu. Yeniden hakim önüne çıkan Fuat Acar, “Olay tarihinde tadilat sebebiyle iş yerindeydim. Ablam arayıp, gelmemi söyledi. Ne olduğunu sorduğumda, ‘Babam bahçede çay içerken silahını temizliyordu. Silah ateş almış, yanlışlıkla bir kişiyi vurmuş’ dedi. Aracıma binerek gittim. Babam yaralıyı hastaneye götürmüş. Eşim, annem ve ablamı evime götürdüm. Daha sonra olay yerine geldiğimde 3 sivil polis beni gözaltına aldı. Silahı benim ateşlediğim iddiasında bulundular. Beni hiç dinlemediler. Emniyette ifade verirken polis baskı uyguladı. O zaman 57 yaşındaki babamın yerine benim cezaevine girmemi söylediler. Ben baskı sebebiyle olayı üstlendim” diyerek savunmasını tekrarladı ve beraatini talep etti.

CEZA ARTIRILDI

Mahkeme heyeti, İstanbul Bölge Adliyesi 1. Ceza Dairesi’nin bozma ilamına uyarak, Fuat Acar’a önce ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi. Ardından cezayı eylemin olası kastla gerçekleştiği gerekçesiyle 22 yıla indirdi. Mahkeme bu cezayı da 18 yıl 4 aya çevirdi. ‘Ruhsatsız silah taşımak’ suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek, toplam 19 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı.  

TUTUKLANMASINA GEREK OLMADIĞI KARARI

Mahkeme heyeti, sanığın kaçma şüphesinin bulunmaması, hakkında verilen adli kontrol kararlarını uygulamadığına dair herhangi bir bildirim bulunmadığı ve tutuklamanın bir tedbir olması gibi hususlarını dikkate alarak,  4 ay önce baba olduğu öğrenilen Fuat Acar’ın tutuklanmasına oy çokluğuyla gerek olmadığına karar verdi. Acar’ın Yargıtayın, yerel mahkemenin kararını onaylamasından sonra tutuklanacağı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X