Komünist Başkan’a en çok destek veren isim, son icraatına tepki gösterdi

Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu’na en çok destek veren isimlerin başında gelen Gökhan Özoğuz, Tunceli Belediyesi’nde “Tunceli” ibaresinin yerine “Dersim” kullanılması kararını eleştirdi.

Komünist Başkan’a en çok destek veren isim, son icraatına tepki gösterdi

Tunceli Belediye Meclisi, Türkiye Komünist Partisi’nden aday olarak seçilen ve “Komünist Başkan” olarak bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu başkanlığında yapılan olağan ve olağanüstü toplantılarda kararlar aldı.

Tunceli Belediyesi, meclis toplantılarında alınan kararları paylaştı. Açıklamada, belediye hizmet binalarındaki tabelaların ‘Dersim Belediyesi’ olarak değiştirilmesinin oy çokluğuyla kabul edildiği bilgisi yer aldı.

Bu gelişme sonrası açıklama yapan Gökhan Özoğuz, daha önce desteklediği “Komünist Başkan” olarak bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu ile ters düştü.
 

ğığığ

Özoğuz açıklamasında “Bir değişim varsa bile kanuni olarak Meclis’ten geçip onaylanması lazım. 1935’te yukarıda yazıdaki nedenlerden dolayı değişmiş. Bugün tekrar değişecekse meclis kararı ile kanuni yollardan değişir. Yoksa 1935 Tunceli kabul edilmiştir! Ferdi, duygusal karar almalar kaos yaratır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X