Konutzede kendini ateşe attı!

Erzurum’da dolandırıldıklarını iddia eden konutzedeler eylem yaptı. Bir konutzede kendini ateşin içerisine atarken yürekler ağızlara geldi.

Konutzede kendini ateşe attı!

Olay, bugün saat 13.30 sıralarında Erzurum’un Yakutiye ilçesi Dadaşköy yolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, bir inşaat firmasından ev alan 40 vatandaş dolandırıldı. Aldıkları dairelerin tapusunu almaya giden konutzedeler, dolandırıldıklarının farkına vardı.Müteahhidin tefeciye borcu olduğunu ve bunun üzerine konut alanları dolandırdığını iddia eden vatandaşlar, durumu protesto etti. Apartmanın önünde ateş yakan konutzedeler seslerini duyurmaya çalıştı. Bu sırada bir konutzede kendini ateşin içerisine attı. Yanmak üzere olan vatandaşı son anda polis ve arkadaşları ateşin içerisinde çekerek çıkardı. Hazır bekleyen itfaiye ekibi de yangına müdahale ederek söndürdü. Müdahale sırasında itfaiyenin hortumunun bir anda yön değiştirmesiyle konutzedeyi sakinleştirmeye çalışan polis ekipleri de tazyikli su altında kalarak sırılsıklam oldu.

Olay sırasında saç ve yüz kısmı yanan iki kişi ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

“YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN”

Müteahhidin kendilerini dolandırdığını ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını, ancak aldıkları cevabın kovuşturmada yeri olmadığının olduğunu ileri süren konutzedeler, “Bu adam bir daireyi 8 kişiye satmış. Tapuları almaya gittiğimizde dolandırıldığımızı anladık. Tefecilere 1 milyon 700 bin lira borcu varmış. Erzurum’u terk edip Ankara’ya kaçmış. Biz evlerimizi istiyoruz. Yargı bize kovuşturmada yeri yokmuş diyor. Bu nasıl bir durum. Yetkililer sesimizi duysun” dediler. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X